Na nedjeljnim unutarstranačkim izborima Hrvatske demokratske zajednice još jedan mandat na čelu stranke uvjerljivo je izborio Andrej Plenković. Na premoćnoj pobjedi predsjedniku HDZ-a čestitao je Žarko Tušek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Tušek je prvotno zahvalio svim članovima i članicama HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj, što su prepoznali demokratske standarde koje je uvela stranka.

- Prvi se puta šest čelnih ljudi naše stranke biralo na direktan i neposredan način. Zahvaljujem svima što su u jednom lijepom broju izašli na ove izbore, posebice gledajući vrijeme u kojem se ti izbori odvijaju i probleme s kojima smo se kao društvo susreli – rekao je Tušek zahvalivši i svim kandidatima koji su se uključili u ove izbore. 

- Uvjeren sam da je ovaj proces kroz podizanje demokratskih standarda dodatno ojačao HDZ, ali i političku scenu u Hrvatskoj – dodao je Tušek čestitajući predsjedniku Andreju Plenkoviću, njegovom zamjeniku Tomi Medvedu te potpredsjednicima Olegu Butkoviću, Branku Bačiću, Ivanu Anušiću i Zdravki Bušić.

- Tim Andreja Plenkovića na području Krapinsko-zagorske županije u cijelosti je prošao na tragu naših komunikacija s ljudima i porukama koje smo komunicirali, no ne umanjujući nikome pravo da samostalno odluči i da odgovorno pristupi izborima i glasa – dodaje predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a koji vjeruje da će ovaj prvi dan nakon izbora obilježiti briga za sigurnost Hrvatske u skladu sa situacijom u kojoj se kao zemlja nalazimo, ali i u globalnom okviru.

Zaključno, Žarko Tušek naglašava kako je uvjeren da će nakon ovih izbora svi zajedno nastaviti složno raditi u interesu HDZ-a kao najveće hrvatske stranke bez koje je politički život u Hrvatskoj nezamisliv, zalažući se za boljitak svakog stanovnika ove zemlje.