U petak, 6. prosinca, Vlada Republike Hrvatske održat će sjednicu u Krapini. Tim je povodom u prostorijama krapinsko-zagorskog HDZ-a održana konferencija za novinare s naglaskom na odlukama o kapitalnim projektima. 

Sjednica Vlade RH u Krapini bit će najvažniji politički događaj desetljeća na području Krapinsko-zagorske županije koji će strateški utjecati na daljnji gospodarski, infrastrukturni, cestovni i turistički razvoj županije, istaknuo je to saborski zastupnik Žarko Tušek, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko – zagorske županije. 

- Sjednica Vlade Andreja Plenkovića, koju ćemo održati ovdje u petak u 12 sati, ostat će upamćena po nizu kapitalnih odluka koje će u godinama ispred nas determinirati razvoj Krapinsko-zagorske županije u svakom segmentu. Riječ je o odlukama u smislu prometne infrastrukture, željezničke infrastrukture, cijelom katalogu strateških projekata na svim dionicama državnih cesta. Zatim su tu i neki od kapitalnih projekata komunalne infrastrukture, koji su neophodni za naše kvalitetnije povezivanje sa susjednim zemljama Slovenijom, Austrijom, u kontekstu ulaska Hrvatske u Šengenski prostor. Važni je spomenuti i kapitalne odluke rekonstrukcije i revitalizacije naše kulturne infrastrukture, izgradnje objekata sportske infrastrukture te nekoliko presudnih odluka vezanih uz razvoj zdravstvene tehnologije u našim bolnicama – rekao je Tušek. 

Predsjednik ŽO HDZ-a ujedno je najavio kako će se nakon sjednice potpisati ugovori vrijedni više desetaka milijuna kuna, a koje će jedinice lokalne samouprave ostvariti iz niza operativnih programa i mjera aktualne Vlade. 

- Tu sjednicu gledamo kao na prostor, referentnu točku za sve ljude koji se bave javnim i političkim životom na području naše županije, na koji način i u kojem smjeru razvijati županiju u kapitalnim projektima u vremenu ispred nas, ali i kao testament, obvezu svake naredne Vlade koji su prioriteti KZŽ, ovog dijela Hrvatskog zagorja i na čemu svi zajedno ovdje moramo ustrajati jer to nisu projekti pojedinca ili jedne Vlade, već su to projekti generacija. Samo s pozicije Hrvatskih cesta u ovom se trenutku realiziraju projekti vrijedni oko 500 milijuna kuna na području KZŽ u tri godine. To je rezultat predanog rada svih onih ljudi kojima je u interesu KZŽ i naše Hrvatsko zagorje – zaključio je Tušek. 

Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine, izrazio je zadovoljstvo što je predsjednik Vlade Andrej  Plenković prihvatio prijedlog da se sjednica u Krapini održi na sam rođendan grada. 

- Nakon što je već ove godine jedna za nas izuzetno bitna odluka donesena na sjednici Vlade,  odluka o prijenosu osnivačkih prava Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku, siguran sam da će Vlada doći kao sveti Nikola ovdje, razveseliti nas u Krapini, ali i sve Zagorke i Zagorce s određenim projektima kako bi to u sljedećem razdoblju mogli izrealizirati – rekao je gradonačelnik te ukratko predstavio program Dana Grada.

- U 9 sati je svečana misa u župnoj crkvi na kojoj će nazočiti i predsjednik Vlade s pojedinim ministrima. U 10:30 je svečanost povodom obilježavanja Dana Grada u Festivalskoj dvorani. Nakon završetka svečane sjednice sve se seli na kat u malu dvoranu POU-a gdje će se održati sjednica Vlade RH. Potpisivanje ugovora bit će u Plavom salonu Gradske knjižnice – zaključio je gradonačelnik Zoran Gregurović.