Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek zahvalio je svim biračima koji su u nedjelju izašli na izbore dok je kandidatima čestitao na sudjelovanju u izbornoj "utakmici" za predsjednički mandat.

-Čestitam svim kandidatima na utakmici u prvom krugu i zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore te samim time doprinijeli svečanosti demokratskog procesa izbora Predsjednika republike Hrvatske. Izborni rezultati su za mene očekivani  gledajući kontekst u kojem su se izbori vodili te činjenicu da je biračko tijelo koje pripada desnom centru, demokršćanskoj, narodnjačkoj i desnoj političkoj opciji bilo podijeljeno u dva velika politička bloka, kroz kandidaturu aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i  kandidaturu Miroslava Škore - izjavio je komentirajući izborne rezultate u Krapinsko-zagorskoj županiji te nastavio.

-Gledajući s pozicije Krapinsko - zagorske županije, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ostvarila je u našoj županiji najbolji rezultat u cijeloj sjeverozapadnoj Hrvatskoj, pa i dosta šire od toga. No, i kod nas je vidljiva polarizacija desnog, narodnjačkog i demokršćanskog biračkog tijela. Kolinda Grabar Kitarović i Miroslav Škoro zajedno su osvojili gotovo 5 tisuća glasova više u KZŽ nego kandidat ljevice Zoran Milanović. Ohrabrujuće je da je potencijal tog biračkog tijela toliko velik, ali sada treba učiniti sve da bi se to biračko tijelo okupilo. Potrebno je poštovati svakog čovjeka, svakog glasača, sa svakim komunicirati i svakog pokušati razumjeti - zaključio je Tušek te najavio  - "drugi krug je nova utakmica".