Zastupnik u dosadašnjem sazivu Hrvatskog sabora i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek obišao je u četvrtak općinu Konjščina. Tom je prilikom pohvalio rad načelnika Mirka Krznara i njegovog tima, zahvaljujući kojima su, a uz pomoć Vlade RH, na području općine realizirane brojne investicije vrijedne 20 milijuna kuna.  

- Načelnik i njegov najuži tim ljudi na jedan kvalitetan i dobar način upravljaju mjestom i vode Konjščinu prema naprijed, a tome svjedoče impresivni rezultati u mandatima koji su iza njih – rekao je Tušek dodavši kako ga veseli dobro partnerstvo i zajednički dijalog.

Naglasio je kako su investicije vrijedne oko 20 milijuna kuna na području općine realizirane uz direktnu potporu Vlade RH i resornih ministarstava te uz pametno korištenje nacionalnih operativnih programa, ali i strukturnih fondova Europske unije. Neki od tih projekata su reciklažno dvorište, dječji vrtić, novo vatrogasno vozilo, kao i brojni drugi manji projekti.

- Jedna stvar koja je kapitalna i koja je obilježila zadnjih godinu, dvije načelnikovih i mojih zajedničkih napora jest prekategorizacija državne ceste koja spaja Konjščinu i Komin. Tu odluku smo dobili i cestu su preuzele Hrvatske ceste. U tijeku je projektiranje te očekujemo da će u narednom periodu biti stavljena u projekt rekonstrukcije Hrvatskih cesta. To je projekt koji je obilježio naše zalaganje, uz rekonstrukciju državne ceste D24 koja je završila, a u tijeku su još samo neke tehničke stvari – kazao je Tušek te dodao da se kreće i s uređenjem Doma kulture, projekta vrijednog 7,5 milijuna kuna.

Predsjednik Županijskog HDZ-a čestitao je načelniku na impresivnom mandatu te naglasio da je ispred njih još nekoliko kapitalnih projekata poput izgradnje sportske dvorane u Konjščini te  rekonstrukcije i revitalizacije Staroga grada.

- Uvjeren sam da ćemo ovakvim zajedničkim radom uz podršku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića nastaviti skrbiti o ovom mjestu koje u proteklih nekoliko godinama proživljava jedan procvat, jedan razvojni ciklus kakav ovo mjesto i ovaj dio Krapinsko-zagorske županije i zaslužuje – zaključio je Žarko Tušek.

Načelnik Mirko Krznar zahvalio je Vladi RH što je u u proteklom razdoblju omogućila lokalnoj samoupravi da preko europskih fondova, ali i kroz razne natječaje ministarstava, povlači  sredstava koja su namijenjena kako infrastrukturi, tako i široj društvenoj zajednici.

- Mi se u Konjščini puno trudimo po pitanju europskih projekata. U proteklom razdoblju proveli smo ih 20-ak. Trenutno je u fazi javne nabave projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma kulture i opremanje našeg Trga dr. Franje Tuđmana – rekao je načelnik zahvalivši Tušeku na dosadašnjoj suradnji, posebice pri nabavi vatrogasnog vozila za DVD Konjščina.

Nakon sastanka u općini, predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a obišao je u društvu načelnika dječji vrtić, Dom kulture, reciklažno dvorište te Trg dr. Franje Tuđmana.