Na ishode sjednice osvrnuo se predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek.

- Želim prije svega zahvaliti predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ali i svim ministrima koji su na jedan konkretan i impresivan način pripremili, prema ukupnom iznosu projekata, jednu od najvećih sjednica Vlade ovakvog tipa koje se održavaju diljem Republike Hrvatske. Ovo je zaista velika stvar za jednu Krapinsko-zagorsku županiju, čiji su izvorni prihodi 50 - 60 milijuna kuna i gdje živi 120 tisuća ljudi. To što su donijeti zaključci i odluke kojima se Vlada RH u određenoj perspektivi obvezuje realizirati projekte u iznosu 3,7 milijardi kuna svjedoči da je riječ o povijesnom političkom događaju – rekao je Tušek.

Spomenuo je pritom projekt elektrifikacije pruge do Zaboka, odnosno njen nastavak do slovenske granice, kao i revitalizaciju sutlanske pruge, koja se komunicira u političkom i javnom prostoru već 20 godina. Tušek se osvrnuo i na brojna druga ulaganja.

- Danas smo na zaključke stavili gotovo sve dionice državnih cesta na području Krapinsko-zagorske županije, a podržali smo i sve one gradove i općine koji nemaju izgrađenu sportsku infrastrukturu. Po prvi puta govorilo se o tome kako u jednom vremenskom periodu, u nekoj novoj financijskoj omotnici, pripremiti revitalizaciju svih dvoraca i kurija čime se mi u Hrvatskom zagorju „kao” ponosimo, a 90% njih je u derutnom stanju – nastavio je Tušek osvrnuvši se i na projekte u zdravstvu.

Izdvojio je odluku o magnetskoj rezonanci za Opću bolnicu Zabok, kao i sufinanciranje robotike u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice, prve takve robotike u Hrvatskoj za teško bolesne pacijente koji su na rehabilitaciji.

- Riječ je o odlukama o kojima ne mogu ništa drugo reći osim da sam presretan kao čovjek koji živi u ovoj županiji. To nisu odluke za HDZ-ovce, to su odluke za sve stanovnike Krapinsko-zagorske županije, a one koje se tiču sektora medicine i za sve ljude u Hrvatskoj koji se liječe u tim bolnicama – rekao je predsjednik ŽO HDZ-a te dodao da se može zaključiti kako je ovo bila uistinu dobra, kvalitetna i sadržajna sjednicu Vlade Republike Hrvatske.