Kako bi se upoznao s projektima koji su u tijeku, ali i s problemima s kojima su suočeni stanovnici i općinska vlast, saborski zastupnik iz Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, ujedno predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, posjetio je u ponedjeljak općinu Veliko Trgovišće gdje je održao radni sastanak s općinskim načelnikom Robertom Grebličkim.

 

Tušek je Grebličkom čestitao na velikoj podršci koju su mu na proteklim lokalnim izborima iskazali žitelji općine Veliko Trgovišće.

„Takva podrška svakako obvezuje i znači veliku odgovornost za načelnika, ali obvezuje i sve nas ostale koji predstavljamo neke druge razine vlasti da mu pomažemo u projektima koji su važni za općinu Veliko Trgovišće”, kazao je Tušek.

S načelnikom Grebličkim razgovarao je o nekoliko tema, među ostalim i o onima vezanim uz jačanje infrastrukture u poslovnim zonama.

„Razgovarali smo o mogućnosti zakonskog i podzakonskog okvir koji bi regulirao neiskorištena zemljišta u gospodarskim zonama i brže ih stavio u funkciju. To je domena koja je važna i saborskom Odboru za gospodarstvo, budući da su poslovne zone jedna od ključnih tema rada i našeg Odbora”, istaknuo je Tušek dodavši da je Veliko Trgovišće mjesto ogromnih potencijala.

„Kapitalnim projektom elektrifikacije pruge Zaprešić-Zabok koji ide prema kraju, dobit će jednu sasvim novu komponentu. Općina Veliko Trgovišće imala je i ranije jaku razvojnu komponentu u kontekstu razvoja poslovne zone i gospodarstva, ali smatram da će se dolaskom pruge ovdje  povećati intenzitet života, da će ovo biti mjesto gdje će se doseljavati mladi ljudi, mnoge mlade obitelji će stvarati svoj dom, a brojni će novi investitori ovdje graditi i stvarati. Takva je pozicija Velikog Trgovišća i briga o njemu je zapravo briga o Hrvatskom zagorju u cijelosti”, kazao je Tušek koji je u društvu Grebličkog obišao i druge kapitalne projekte poput Sportskog i Tematskog parka, a razgovarali su i o perspektivi gradnje školske sportske dvorane kod Područne škole u Dubrovčanu.

 

„Riječ je o odluci Vlade Republike Hrvatske sa sjednice održane u Krapini i to se priprema za Mehanizam za oporavak i otpornost. Uvjeren sam da ćemo te projekte zajedničkim radom i angažmanom iznjedriti u godinama koje dolaze. Puno je posla ispred nas i uvjeren sam da ćemo ga u velikom dijelu uspjeti realizirati”, zaključio je Tušek.

Načelnik Greblički istaknuo je kako smatra da bi predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo u velikoj mjeri mogao pomoći u rješavanju pojedinih problema.

„Prvenstveno je riječ o problematici gospodarskih zona, ne samo ovdje u Velikom Trgovišću, nego i u cijeloj Krapinsko-zagorskoj županiji, a mislim da i kolege u cijeloj Hrvatskoj imaju slične probleme. Radi se, naime, o zemlji privatnih vlasnika koja se godinama ne koristi i u nekim je slučajevima već više od deset godina praktički pustoš, a možda bi mogla imati korisnu namjenu. Treba iznaći rješenje da jedinice lokalne samouprave na neki način mogu uvjetovati privatnim poduzetnicima da tu zemlju stave u funkciju. Radit ćemo i dalje na tome, a saborski zastupnik Tušek obećao je svoju punu potporu, na čemu zahvaljujem”, rekao je Greblički.