Sisačko-moslavačka županija. Tzv. plava skupina kandidata HDZ-ove koalicijske liste za euroizbore danas je iz Siska krenula na pobjedonosni put. Obići će cijelu Hrvatsku i prenijeti poruku biračima koliko je važno imati prave hrvatske predstavnike u Bruxellesu i srušiti nesposobnu Kukuriku vladu, koja je Hrvatsku odvela u socijalni ponor.

- Naši zastupnici su doista osigurali da se naš glas u Europi čuje. I dalje će nastaviti činiti sve da bi se turizam, poljoprivreda i gospodarstvo u našoj županiji unaprijedili kroz EU fondove - poručio je na presici čelni čovjek sisačko-moslavačkog HDZ-a Ivo Žinić. 

Od Prevlake pa sve do Dunava 

- Na izborima sigurno pobjeđujemo! Na osnovu onog što smo do sada postigli u Europskom parlamentu imamo pravo tražiti od građana još jedan mandat - istaknula je sadašnja (i buduća) eurozastupnica Dubravka Šuica, koja je i teoretski i praktično 'zastupnica svih hrvatskih građana'. Obilazi ih i pozdravlja - od Prevlake, kraja iz kojeg je započela svoju kampanju prije nekoliko dana, pa sve do Dunava, na kojemu se jučer obratila Vukovarcima. 

- Ovo je najšira lista. Na njoj su branitelji, predstavnica Hrvata iz BiH i ja, kao kandidat iseljeništva. O iseljeništvu ću i govoriti jer je tu skriven ogromni potencijal za razvoj Hrvatske. Potrebno je napraviti gotove investicijske pakete kroz koje će iseljeništvo moći uložiti u Domovinu - rekao je pak Ivan Sablić, jedini - vrijedi ponavljati - predstavnik iseljeništva na svim (!) izbornim eurolistama. 

I SDP-ovoj će vlasti doći kraj

Vrijedni kandidati Šuica i Sablić potom su se zaputili na sisačku gradsku tržnicu gdje su u razgovoru s građanima doznali koji su njihovi problemi i što za njih mogu učiniti u europskim institucijama. Doznali su i kako Siščani preživljavaju pod SDP-ovom koalicijom koja ih svakim danom s novim porezima sve više iscrpljuje. No i tome će doći kraj, a izbori za EP bit će samo jedna od postaja na putu konačne HDZ-ove pobjede na svim razinama vlasti.