Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovat će na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, od 15. do 17. veljače 2019. godine.

U Münchenu će predsjednik Plenković sudjelovati na Transatlantskom forumu u organizaciji Kršćansko-socijalne unije (CSU) te na okruglom stolu „Inicijativa tri mora: Odgovor srednje Europe na nadmetanje velesila?“ u organizaciji Atlantic Councila, kao i u panelima na temu „Budućnost Europe“ te  „Sigurnost u istočnoj Europi“.

Niz bilateralnih sastanaka

Na marginama konferencije, održat će i niz bilateralnih sastanaka. Tako će se, između ostalih, sastati s glavnim tajnikom NATO-a, povjerenikom za proračun Europske komisije, glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit, predsjednikom Vlade Savezne pokrajine Bavarske te predsjednikom Vlade i predsjednikom Kosova.

Tijekom boravka u Münchenu susrest će se i s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske. 

Uz predsjednika Plenkovića bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

PROGRAM PREDSJEDNIKA PLENKOVIĆA:

Petak, 15. veljače:

11.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Transatlantskom Forumu u organizaciji Kršćansko-socijalne unije (CSU) na temu „Svijet u neredu – Zašto su važni transatlantski odnosi“ (Literaturhaus, Salvatorplatz 1, München)

14.00               Svečano otvorenje Münchenske sigurnosne konferencije (Hotel Bayerischer Hof, Promenadepl. 2-6, München)

14.30               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom

17.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na okruglom stolu u organizaciji Atlantic Councila  na temu „Inicijativa tri mora: Odgovor srednje Europe na nadmetanje velesila?“

Subota, 16. veljače:

9.30                 Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpredsjednice Vlade Marije Pejčinović Burić i povjerenika za proračun i ljudske resurse Europske komisije Günthera Oettingera

11:00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Vlade Republike Kosovo Ramushem Haradinajem

11.45               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Vlade Savezne pokrajine Bavarske Markusom Söderom

12.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u panelu na temu „Budućnost Europe“

15.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s glavnim pregovaračem Europske unije za Brexit Michelom Barnierom

15.30               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Republike Kosovo Hashimom Thaçijem

16.00               Sastanak predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predsjednikom Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu Manfredom Weberom

17.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u panelu na temu „Sigurnost u istočnoj Europi“

20.00               Večera u organizaciji predsjednika Vlade Savezne pokrajine Bavarske Markusa Södera i dodjela godišnje nagrade Ewald von Kleinst (Münchenska rezidencija, Residenzstraße 6)

Nedjelja, 17. veljače:

11.15               Susret predsjednika Vlade Andreja Plenkovića s predstavnicima hrvatskih iseljenika i hrvatskih udruga iz Münchena i Bavarske (Generalni konzulat Republike Hrvatske u Saveznoj republici Njemačkoj, Oberföhringer Straße 6)

12.30               Sudjelovanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na Svetoj misi koju predvodi fra Boris Čarić, voditelj Hrvatske katoličke župe München u Crkvi sv. Mihovila (Neuhauser 6)