Okučani. I Andrej Plenković, član Središnjeg odbora HDZ-a i nositelj koalicijske liste za euroizbore, i komodor Ivica Tolić, kandidat naše stranke i predstavnik hrvatskih branitelja na listi, bili su danas na obilježavanju 19. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Bljesak. Donosimo njihove izjave:

TOLIĆ: Prethodnica oslobađanja i Hrvatske i BiH

Povijesna akcija Bljesak bila je prethodnica Oluje, ali i svojevrsni test snage Hrvatske vojske i policije. A položile su ga s ocjenom - odličan! Pokazalo se da smo bili spremni pobijediti u nametnutom nam ratu i osloboditi hrvatski teritorij, a time dati i ključni doprinos spašavanju Bihaća i okončanju rata u Bosni i Hercegovini.

Branitelji još puno mogu dati!

Hrvatski branitelji trebaju imati istaknutije mjesto u javnom životu i državnim institucijama jer su svoju snagu i sposobnosti pokazali u Domovinskom ratu, kada je bilo najteže! Imaju silan potencijal koji država treba staviti u funkciju. Vjerujem da taj potencijal može doprinijeti Hrvatskoj da izađe iz ove teške situacije!

PLENKOVIĆ: Gdje bismo danas bili bez tih hrabrih ljudi?

S posebnim poštovanjem i odajući veliku počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u akciji Bljesak, danas, 19 godina poslije oslobađanja zapadne Slavonije, prisjećam se njihove žrtve. Bez doprinosa tih hrabrih ljudi Hrvatska danas ne bi bila samostalna i cjelovita, a ni članica Europske unije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/branitelji-u-nasim-ste-mislima-i-molitvama

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ponosni-na-bljesak