Osječko-baranjska županija. Nakon velebnog skupa u Vukovaru, gradu heroju, kandidati HDZ-ove koalicijske liste (tzv. zelena skupina) nastavili su pobjedničku kampanju po Slavoniji. Danas ujutro posjetili su Osijek, gdje su građani s njima podijelili probleme koje ih tište. 

A tržnica je možda i najbolje mjesto na kojem se može čuti autentični glas naroda kojem SDP-ova koalicija iz dana u dan novim porezima zavlači ruku sve dublje u džep. Ogorčeni su i poljoprivrednici, i obrtnici, i prodavači, i kumice, i mali poduzetnici…

Odrađuju SDP-ov posao

Razgovarajući na tržnici o mogućnostima korištenja EU sredstava za poticanje njihovih obiteljskih gospodarstava ili biznisa, naša je Ivana Maletić upozoravala na diletantizam trenutačne vlade, ali i ohrabrivala te vrijedne ljude:

- Jamčim da će biti bolje jer mi imamo znanje i moći ćemo vas informirati o mogućnostima koje vam stoje na raspolaganju i pomoći vam, kao što smo to i dosad činili diljem Hrvatske, u pripremi projekata. U razvijenim zemljama to je uloga države, ali, nažalost, SDP-ova vlada to ne radi!

Lista bez „zečeva“

Nakon tržnice, u organizaciji dvojice domaćina - predsjednika gradskog HDZ-a Damira Kramarića i prvog čovjeka naše stranke u Osječko-baranjskoj županiji Ivana Anušića - održana je novinska konferencija na kojoj je Andrej Plenković istaknuo da upravo kandidati s naše pobjedničke liste - koji su se dokazali u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nacionalnoj i europskoj razini te u diplomaciji - imaju i znanja i snage zastupati hrvatske interese u „srcu Europe“: 

- Pripadamo najvećoj političkoj grupaciji unutar Europskog parlamenta - Europskoj pučkoj stranci (EPP), na čijim je idejama utemeljena EU. Birajte originale, a ne blijede kopije!

Željana Zovko (HDZ BiH) naglasila je kao temeljni cilj ravnopravnost Hrvata u BiH, što je podjednako važno i za BiH i za RH jer se ravnopravnošću daje moć odlučivanja o mnogim strateškim projektima kao što je izgradnja koridora 5C kojim bi se povezala luka Ploče s hrvatskom žitnicom - Slavonijom.

Nakon Osijeka, kandidati su nastavili obilazak Osječko-baranjske županije posjetom Valpovu.