Nakon obilaska 17 hrvatskih županija, na red je došla i ona najjužnija - Dubrovačko-neretvanska. Kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore posjet su započeli na otoku Korčuli, gdje su razgovarali s brojnim građanima i obišli niz EU projekata.

U Veloj Luci obišli su Specijalnu bolnicu Kalos, a u susjednom Blatu sudjelovali u humanitarnoj akciji Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ u povodu Majčinog dana. U Gradu Korčuli posjetili su pak dva projekta sufinancirana iz EU fondova - Muzej „Marko Polo“ i Palaču „Ismaeli-Gabrielis“.

EU projekti u DNŽ-u

Nakon Korčule, Zelena je skupina obišla i poluotok Pelješac. U Orebiću su posjetili Muzej, u Kuni uspješni OPG Antunović, a u Stonu Tvrđavu Veliki Kaštio. Dodana vrijednost EU fondova vidljiva je na konkretnim primjerima u svim dijelovima i DNŽ-a!  

Potom su posjetili sjedište županije i biser Jadrana - Dubrovnik. Obišli su kompleks Lazareti i radove na izgradnji studentskog doma, a na Stradunu su o benefitima hrvatskog članstva u EU-u i Programu „Hrvatska za generacije“ razgovarali s brojnim građanima. Posjet DNŽ-u završili su veličanstvenim skupom, na kojem se Zelenoj skupini pridružila i kandidatkinja iz Plave - 2. na našoj pobjedničkoj listi Dubravka Šuica, rođena Dubrovkinja.

Čovjek u fokusu

Nositelj naše liste Karlo Ressler istaknuo je da prvi hrvatski predsjednik i utemeljitelj HDZ-a dr. Franjo Tuđman nije imao dileme o europskom usmjerenju Hrvatske.

- Zašto je naša lista najbolji izbor za građane? Zbog stručnosti, znanja i kompetencija. Čovjek je u središtu svake naše politike. Diljem Hrvatske se gradi, dograđuje i obnavlja više od 500 dječjih vrtića. A to je samo jedan primjer pozitivne razlike koju čini članstvo u EU-u. Kao što su neki prije 30 godina, na početku velikosrpske agresije, govorili da je situacija bezizlazna, tako se i danas pokušava potencirati atmosfera beznađa. To ne smijemo i nećemo dopustiti!

Pobjednička lista br. 9!

Naša Dubravka Šuica naglasila je pak da je lista HDZ-a sastavljena od stručnjaka iz svih dijelova Hrvatske.

- Kažu da „na mladima svijet ostaje“, ali kada odgovornost trebaju prepustiti mlađima, onda to ne rade baš lako. Mi smo pak dokazali da imamo vjere u mlade, perspektivne i stručne ljude. Ta se poruka svim mladima šalje i samom činjenicom da je naš Karlo nositelj liste. Imamo čak četiri doktora znanosti, dok je Ressler pred doktoratom. Iznimno mi je drago i to što se među prvih osam kandidata nalazi pet žena!