Voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica ustrajno se, neumorno, zauzima ne samo za Pelješki most, nego i za Jadransko-jonski koridor i autocestu do Dubrovnika. Tajništvo Europskog parlamenta dodijelilo je zastupnici Dubravki Šuici dodatno članstvo u Odboru za promet i turizam (TRAN).

http://www.hdz.hr/vijest/eu/suica-mogherini-kako-cete-pomoci-izgradnji-p...

I stigao joj je odgovor na nedavno zastupničko pitanje o tome je li RH uopće aplicirala za financijsku potporu za izgradnju autoceste te koji se koraci očekuju od naše države s obzirom da je EU prepoznala projekt koridora kao žilu kucavicu ovog dijela Starog kontinenta.

http://hdz.hr/vijest/eu/suica-ek-je-li-sdp-ova-vlada-uopce-zatrazila-fin...

Od Zagreba očekujemo prijedloge projekata!

Odgovor je u ime Europske komisije potpisao povjerenik za regionalni razvoj Johannes Hahn: 

- Hrvatska nadležna tijela još nisu zatražila financijsku potporu iz Kohezijskog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj za gradnju dijelova Jadransko-jonske autoceste. Komisija očekuje da će Hrvatska podnijeti prijedloge za projekte na temelju službene prometne strategije, zajedno sa solidnim prometnim modelom. Tom se strategijom trebaju definirati glavne karakteristike infrastrukture na temelju vrste prometa i predviđene potražnje.

EU nudi sredstva - SDP-ova vlada ništa ne radi!

Podsjetimo da je Komisija Šuici još u travnju bila potvrdila da RH može računati na potporu u vidu bespovratnih sredstava iz Kohezijskog i Europskog fonda za regionalni razvoj kad je u pitanju izgradnja Jadransko-jonskog koridora od Ploča prema Crnoj Gori. 

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleVi...

No, nažalost, i ovaj put je - tko zna koji! - izostala reakcija aktualne družine u Banskim dvorima. Hahnov odgovor najbolje svjedoči o jadu i bijedi SDP-ove vlade i ministra prometa Hajdaša Dončića, „znamenitog“ jedino po izjavi o Dubrovniku kao „kokošinjcu“:

http://hdz.hr/vijest/lokalne/eko-jajima-odgovorili-nekulturnom-sdp-ovu-m...