Kolinda Grabar-Kitarović bit će izvrsna predsjednica! - istaknuo je predsjednik Europske pučke stranke (EPP) Joseph Daul u čestitki koju je jučer uputio izabranoj predsjednici Republike Hrvatske te HDZ-u i HSS-u, strankama članicama EPP-a.

ZAjedno uz Kolindu

- Program Kolinde Grabar-Kitarović odgovara na konkretne probleme hrvatskih građana: ZA poboljšanje gospodarske i socijalne situacije te ZA jačanje vladavine prava i suočavanje s izazovima poput korupcije. Uvjeren sam da predsjednica ima sve karakteristike vođe koje su potrebne za ujedinjenje hrvatskih građana. Grabar-Kitarović ima izvanredan ugled u europskoj političkoj areni, a njezino iskustvo u tom području bit će ključno za Hrvatsku kako bi dodatno ojačala svoju ulogu važnog aktera u europskom projektu - poručio je Daul.

Hrvatska će krenuti naprijed!

Na svom Twitter profilu Daul je pak napisao: "Čestitke Kolindi Grabar-Kitarović, novoj predsjednici Hrvatske. Izabravši Vas, Vaši sugrađani izabrali su zemlju koja će krenuti naprijed!".

Predsjednik EPP-a čestitao je i HDZ-u i predsjedniku naše stranke Tomislavu Karamarku na nizu uzastopnih izbornih pobjeda od 2012. do danas, izrazivši uvjerenje da će HDZ-ova koalicija ostvariti pobjedu i na parlamentarnim izborima.