Kao prva hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu koja je postavila pitanje Europskoj komisiji, Dubravka Šuica je poslala pisani upit vezano za izgradnju 'Europskog-Pelješkog mosta' kako bismo dobili što konkretniji i jasniji stav Europske komisije vezano za ovaj strateški projekt.

Istaknula je zadovoljstvo time što je Europska komisija prepoznala ovaj strateški projekt za koji je predstudija izvodivosti financirana putem IPA fonda.
Šuica je naglasila da je Pelješki most najprikladnije rješenje za prometnu povezanost  Dubrovnika i juga Hrvatske s ostatkom Hrvatske te da je teritorijalni kontinuitet jednako važan za Dubrovačko-neretvansku županiju i Dubrovnik, kao i za cijelu Europsku uniju. Sukladno mišljenju većine građana Hrvatske navela je da je 'Europski-Pelješki most' jedini način kako bi se postigao teritorijalni kontinuitet Hrvatske i Europske unije.

Šuica je Europskoj komisiji postavila dva  ključna pitanja:
-    Koji je službeni stav Komisije po pitanju izgradnje 'Europskog-Pelješkog mosta?
-    Kada možemo očekivati sljedeće konkretne korake vezane uz ovaj vitalni projekt Pelješkog mosta?

„Ponosna sam što HDZ i ja osobno podupiremo ideju izgradnje Pelješkog mosta od samog  njezinog začetka. Također izražavam zadovoljstvo što je ovaj projekt prepoznat i od strane Europske komisije, dok s druge strane izražavam žaljenje  što je ova Vlada nepotrebno gubila dragocjeno vrijeme ignorirajući potrebu svih stanovnika Dubrovačko – neretvanske županije“, rekla je Šuica.

U Europskom parlamentu posebno ću pratiti rad Odbora za promet i turizam u čijoj će domeni biti i izgradnja 'Europskog-Pelješkog mosta'. Na taj način ću još više upoznati kolege zastupnike iz drugih zemalja članica s problematikom prometnog povezivanja Dubrovačko-neretvanske županije i Dubrovnika s ostatkom Hrvatske i tako doprinijeti što konkretnijoj i bržoj realizaciji izgradnje Pelješkog mosta.