Žensko poduzetništvo

- U ovoj teškoj financijskoj situaciji s kojom se EU nosi žene su spremne preuzeti odgovornost i uspješno se nositi s izazovima u gospodarstvu - rekla je Dubravka Šuica u Varšavi na kongresu Žena Europske pučke stranke (EPP-a), najbrojnije grupacije u Europskom parlamentu s 275 zastupnika iz 27 država članica.

Na kongresu pod naslovom „Žene i poduzetništvo” političarke narodnjačko-demokršćanske opcije (desni centar) raspravljaju o gospodarskim temama s vodećim znanstvenicama i poduzetnicama iz različitih sektora.

- Iako žene sačinjavaju 45,5 posto radno aktivnog stanovništva, samo ih je 32,8 na vodećim pozicijama premda su istraživanja pokazala da udio žena ima izravan pozitivan utjecaj na poslovanje tvrtki. Bilo bi nerazumno u ovoj krizi ne iskoristiti taj potencijal - zaključila je Šuica, koja je ne samo eurozastupnica i potpredsjednica HDZ-a, nego i potpredsjednica Žena EPP-a. 

http://www.epp-women.org/

Mladež HDZ-a i CDU-a/CSU-a zajedno protiv svih totalitarizama

Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver nalazi se u Bukureštu, na Samitu o zapošljavanju mladih YEPP-a (Youth EPP), političkog podmlatka Europske pučke stranke. Već prvog dana Samita sastao se s Benedictom Pötteringom i Benedictom Dittmannom - predstavnicima Junge Uniona (Mlade unije), zajedničke mladeške organizacije CDU-a i CSU-a.

Na sastanku se, osim o jačanju partnerstva i prijateljstva te problem zapošljavanja mladih, razgovaralo i o pogubnom nasljeđu komunizma u Hrvatskoj. Pöttering, koji je i potpredsjednik YEPP-a, podupro je zahtjev Mladeži HDZ-a da se Trgu maršala Tita u Zagrebu promijeni naziv.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/trg-marsala-tita-posljednje-utociste...

Jer, civilizirana se Europa odavno odrekla svih totalitarizama. No dok čitavi uljuđeni svijet baštini antitotalitarizam kao sustav vrijednosti, najljepši zagrebački trg i dalje „ukrašava“ ime jednog od deset najvećih komunističkih zločinaca u povijesti.

- Kršćansko-demokratska, narodnjačka opcija jamči EU i njenim članicama stabilnost i napredak, a mladima budućnost. HDZ, CDU i CSU dio su iste velike obitelji, koja će i dalje ustrajati na jačanju pravedne, socijalne i antitotalitarne, dakle, i antifašističke i antikomunističke Europe - izjavio je Bilaver.

http://youthepp.eu/