Nakon prijeđenih blizu 10.000 kilometara, i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament završili su ovu fazu izborne kampanje, u kojoj su na turneji Lijepom Našom obišli sve županije. Pa tako, na samom kraju, i onu Bjelovarsko-bilogorsku!

https://eu.hdz.hr/vjerujemo-u-hrvatsku-moramo-se-realno-suociti-sa-svim-izazovima-ali-i-prepoznati-pozitivne-iskorake

Rovišće - Centar kulture

Posjet su započeli u Rovišću, gdje su ih ugostili općinski načelnik Slavko Prišćan i saborski zastupnik Miro Totgergeli, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

I još jedan od bezbrojnih primjera benefita koje nam donosi Europska unija: Općina Rovišće je za Centar kulture dobila nepovratnih 7.488.000 kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj!

Investicije u poljoprivredu

Uslijedio je Bjelovar, gdje su naši kandidati pribivali otvorenju novog pogona Sirele (u vlasništvu Dukata). Za tu razvojnu investiciju, ukupno vrijednu 43,5 milijuna kuna, gotovo je 22 milijuna osigurano iz Europskoga poljoprivrednog fonda!

https://eu.hdz.hr/uz-pomoc-eu-fondova-otvoren-modernizirani-pogon-sirele-nova-radna-mjesta-veci-kapaciteti-rast-izvoza

Na bjelovarskom Korzu, gdje su im se nakon svečanosti otvorenja pridružili predsjednik Andrej Plenković i županijska Mladež HDZ-a, naši kandidati Dubravka Šuica i dr. sc. Tomislav Sokol družili su se s građanima, približavajući im prednosti našeg članstva u EU-u, ali i važnosti nadolazećih izbora za Europski parlament!

Đulovac & Daruvar

U Općini Đulovac Plava skupina pohodila je pak radove na rekonstrukciji nerazvrstane ceste N2 Mali Bastaji, nakon čega se uputila prema Daruvaru - gdje ih je dočekao naš gradonačelnik Damir Lneniček.

Naši kandidati imali su priliku posjetiti Poduzetničku zonu „Dalit“, koju je Grad Daruvar otkupio s planom daljnjeg razvoja industrije na svom području, a potom i Češki dječji vrtić Ferde Mravenca. Pogađate, i u tim dragocjenim projektima „u igri“ su bili EU fondovi!

U šetnji gradskim središtem te u ugodnom i korisnom razgovoru s građanima glavna su tema, naravno, bile mogućnosti povlačenja sredstava iz EU fondova, zahvaljujući kojima život postaje kvalitetniji u svakom dijelu Lijepe Naše, svakom gradu i općini!

Središnji skup u Bjelovaru

Natrag u Bjelovar! Boravak u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji završen je središnjim skupom u prepunoj dvorani Kulturnog i multimedijskog centra, u kojoj su naši kandidati - često prekidani pljeskom i dovicima podrške - predstavili i sebe i pobjednički program „Hrvatska ZA generacije“!

DUBRAVKA ŠUICA (za HRT): Sigurna sam da će sugrađani prepoznati koristi EU članstva!

Obišli smo sve hrvatske županije, i s punim pravom možemo reći - Hrvatska je postala veliko gradilište! Golema su sredstva povučena iz europskih fondova. Ni sama nisam u potpunosti vjerovala dok sam prije ove turneje slušala brojke o investicijama, ali sada sam se i osobno uvjerila da nema mjesta u Hrvatskoj u kojem se ne realiziraju EU projekti! Tako je i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Sigurna sam da će naši sugrađani prepoznati koristi članstva u Europskoj uniji - i da će na izborima to honorirati!