(VIDEO) Splitsko-dalmatinska županija. Nositelj naše koalicijske liste Andrej Plenković nedjelju je proveo na otoku Hvaru. 

Prva postaja - Stari Grad

U trajektnoj su ga luci dočekale jake snage otočkog HDZ-a -starogrojski gradonačelnik Vinko Maroević te predsjednici HDZ-a Grada Hvara Jurica Miličić i Općine Jelsa Jakša Marić.

Plenković im je čestitao na sjajnim rezultatima na lokalnim izborima te predstavio kandidate i program naše pobjedničke koalicijske liste. Istaknuo je da je HDZ iskazao veliko povjerenje u rad dosadašnjih eurozastupnika, koji su ponovno dobili visoka mjesta na listi - jedinoj koja okuplja predstavnike i branitelja, i Hrvata iz BiH, i iseljenika, i umirovljenika. A upravo to što HDZ-ovi Briselci pripadaju najutjecajnijoj političkoj grupaciji na Starom kontinentu - Europskoj pučkoj stranci - jamči uspješno zastupanje interesa hrvatskih građana.

Jelsa

Na izvrsno posjećenom skupu Plenković je naglasio da će se nastaviti zauzimati za boljitak hrvatskih ribara i otoka - razvoj komunalne infrastrukture, prometno povezivanje s kopnom, zaustavljanje depopulacije... 

http://www.andrejplenkovic.com/article.php?id=468&naslov=fond-za-ribarstvo-na-raspolaganju-hrvatskim-ribarima

Pozvao je okupljene da u što većem broju iziđu na izbore 25. svibnja i podrže dokazane kandidate HDZ-a na listi broj šest.

Svirče

U rodnom mjestu svog oca Plenković se susreo se s brojnim mještanima s kojima je razgovarao o aktualnim zbivanjima na otoku Hvaru i Hrvatskoj.

Hvar

Na skupu pred više od 150 članova i simpatizera Plenković je najavio da će Europska unija u lipnju usvojiti strategiju Jadransko-jonske regije, koja od zemalja EU obuhvaća Grčku, Italiju, Sloveniju i Hrvatsku te predstavlja okvir za emancipaciju jadranske i mediteranske orijentacije Hrvatske. Radi se o instrumentu s proračunskim sredstvima za konkretne projekte na području gospodarstva, kulture, ribarstva, prometa i sveučilišne suradnje.

Predstavio je također tri izborna cilja HDZ-a. Prvi - da naša lista dobije najveći broj glasova; drugi - da HDZ pojedinačno osvoji najveći broj mandata; treći - da uspjeh HDZ-a i partnera pomogne kandidatu EPP-a Jean-Claudeu Junckeru postati predsjednikom Europske komisije.