Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko primio je danas šefa Odjela za međunarodnu suradnju i zamjenika glavnog tajnika Zaklade Konrad Adenauer dr. Gerharda Wahlersa. Tijekom jednosatnog susreta razmijenili su mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj i Njemačkoj te općenito Europskoj uniji. 

Također su razmotrili dosadašnju vrlo uspješnu suradnju HDZ-a i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta sa Zakladom Konrad Adenauer, koja je u Hrvatskoj otvorila ured još 2001. godine. Dogovoreno je da će se suradnja dodatno intenzivirati i produbiti, jer HDZ posebnu pažnju poklanja svojim međunarodnim partnerima iz Europske pučke stranke, čiji je član i njemački CDU. Gotovo sve aktivnosti Zaklade hrvatskog državnog zavjeta odvijaju se u suradnji s međunarodnim partnerima, a najviše upravo sa Zakladom Konrad Adenauer.

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim zajedničkim projektima dviju zaklada te iznio nove prijedloge za koje je Wahlers izrazio veliko zanimanje. Na sastanku su, između ostalih, sudjelovali i dr. Michael Lange, direktor Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku, te Srećko Prusina, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.