HDZ-ovi zastupnici ne miruju: stanku u radu Sabora - stanku koju je neodgovorno odredila Kukuriku većina, ponovno iskazavši prezir spram birača i javnosti - koriste za obilazak terena. Između ostalog, pohode i hrvatsko iseljeništvo - koje aktualna SDP-ova vlast tretira malone kao „neprijateljsku emigraciju“. Tako je u petak, 4. listopada, sabornik Ante Babić, prateći glavnog tajnika Milijana Brkića, pribivao Izbornoj skupštini Koordinacije HDZ-a Austrije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/legendarni-sportas-miroslav-piplica-...   

Potpredsjednik Kluba zastupnika Ivan Šuker - ujedno i predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan RH - u subotu je pak bio u Njemačkoj: u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Sindelfingenu pokraj Stuttgarta održao je sastanak s Koordinacijom HDZ-a Baden-Württemberga (jedne od 16 njemačkih saveznih zemalja). 

Skuplji krediti zbog lex Perković

Na skupu koji je, vrijedi zabilježiti, započeo minutom šutnje u čast revolucionara Zvonka Bušića, Šuker je naglasio da HDZ, vrativši se izvorišnim stajalištima dr. Tuđmana, već dugo nije bio ovako homogen i čvrst: 

- Da je, usprkos svakodnevnim podvalama režimskih medija, novo stranačko vodstvo na pravom putu, najbolje pokazuju pobjede na europskim i lokalnim izborima. HDZ se definitivno nametnuo kao jedina alternativa nesposobnom Kukurikuu koji vladavinu temelji na produbljivanju svjetonazorskih podjela i skretanju pozornosti s gospodarskog ponora u koji nas je sunovratio. Njihovom zaslugom, proračunski je deficit najveći u povijesti - više od 17 milijardi kuna! A zbog lex Perković i zaštite komunističkih zločinaca poskupjeli su nam međunarodni krediti! Sve će to, u konačnici, morati platiti hrvatski porezni obveznici. Kada preuzmemo vlast, dočekat će nas ruševine. 

Međunarodni bojkot 

Eurozastupnica Zdravka Bušić, sestra pokojnog Zvonka, istaknula je da HDZ odlično surađuje s partnerskim CDU-om, s kojim dijeli članstvo u Europskoj pučkoj stranci (EPP-u):

- Jaki ste onoliko koliko je jaka politička obitelj kojoj pripadate. Pet HDZ-ovih zastupnika, bez lažne skromnosti, predanim su angažmanom postali itekako prepoznatljivi među kolegama u Europskom parlamentu. Svakodnevno lobiramo za hrvatske interese, tumačimo da se naša zemlja ne smije promatrati kroz prizmu bizantijskih postupaka neokomunističkog SDP-a. No zbog njihovih kontinuiranih pokušaja varanja EU, na žalost, civilizirani svijet sve više izolira Hrvatsku. Eto, na nedavni dubrovački Croatia Forum o energetici - umjesto 15-ak ministara vanjskih poslova koje je pompozno najavljivala Vesna Pusić - došli su tek veleposlanici. Koja pljuska!  

Stotinjak novih članova

Predsjednik Koordinacije Davor Prtenjača nije mogao ne spomenuti da je HDZ u Baden-Württembergu, slično kao u Austriji, u zadnjih nekoliko mjeseci dobio stotinjak novih članova. Što mladih, koji su se odlučili prvi put politički angažirati, što starih - koji su se vratili Stranci nakon godina njene ideološke neprepoznatljivosti. 

Nakon sastanka, svi su se zajedno uputili u obližnji Gerlingen - na tradicionalnu Hercegovačku večer. Obrativši se gostima - njima oko 2500! - Ivan Šuker i Zdravka Bušić ukazali su na važnost popisa stanovništva u BiH. Popisa o kojem bi uvelike mogla ovisiti budućnost hrvatskog naroda i Katoličke Crkve u toj državi. Odazovite se svi!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ustrajno-zalaganje-za-hrvate-u-bih-k...