HDZ-ove kandidatkinje i kandidati za izbore za Europski parlament započeli su s obilascima svih dijelova Lijepe Naše. Kao i na prošlim euroizborima, podijeljeni su u dvije skupine, zelenu i plavu, svaka s po šestero kandidata. 

Zelena skupina (Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić) krenula je danas na predizbornu turneju iz Osječko-baranjske županije.

EU novac za razvoj hrvatskog sela

Za početak, u Potnjanima (Općina Drenje) posjetila je OPG vlasnika Branka Kolaka, čija farma muznih krava i tovne junadi zapošljava čak 19 ljudi, a ogledan je primjer uspješnog i modernog (digitaliziranog) obiteljsko-poljoprivrednog projekta - razvijenog na temelju sredstava iz EU fondova i kredita HBOR-a.

Tom je prilikom nositelj naše liste Karlo Ressler izjavio je da je zajednička poljoprivredna politika jedna od središnjih smjernica djelovanja Europske unije, a ovaj OPG egzemplar kako se uz pomoć EU sredstava hrvatsko selo može razvijati, a poljoprivredne djelatnosti automatizirati kako bi se, u svrhu konkurentnosti, postigao maksimalno mogući učinak uz što niže troškove.

Druženje s građanima u Đakovu

Nakon Drenje, naši su kandidati posjetili Đakovo te su se kroz druženje s građanima na Trgu dr. Franje Tuđmana dodatno upoznali s potrebama i željama stanovnika ovog kraja. Ugodni i korisni razgovori rezultirali su i nekim novim idejama za razvoj naše Slavonije!

Stjepan Ribić (razgovor za N1):Afirmativnom kampanjom nastavljamo građanima približavati sve benefite koje smo ostvarili kao članica Europske unije.

Stjepan Adanić (razgovor za N1): Na našoj pobjedničkoj listi zastupljene su sve hrvatske generacije. Ona je sjajna kombinacija iskustva i mladosti, Domovinskog rata i budućnosti, narodnjačko-demokršćanskih vrijednosti i stručnosti. Tko god s nje bude izabran, znat će kvalitetno zastupati hrvatske nacionalne interese u EP-u i nuditi odgovore na suvremene izazove!