Kod nas nema mamaca koje stavljamo pro forme na listu, nadajući se da će privući glasove, pa se potom vratiti na mjesto u Europskoj komisiji. Neki pak kandidati s drugih lista - također „zečevi“ - danas o HDZ-u govore kao o stranci prošlosti, a donedavno su se rukama i nogama trgali da postanu njeni predsjednici! Da će HDZ osvojiti najveći broj mandata, to je čak i Mimica nedavno morao priznati! SDP-ovci više ne vjeruju ni sami sebi! A HDZ, s druge strane, ima kandidate koji su zastupajući nacionalne interese postali prepoznatljivi i u Domovini i u Europi! - neke su to od poruka sa sinoćnjega motivacijskog skupa za Varaždinsku, Međimursku, Koprivničko-križevačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju

Otvarajući skup u svojstvu domaćina, predsjednik varaždinskoga županijskog odbora HDZ-a Anđelko Stričak ne bez ponosa je konstatirao da se u njihovom kraju poruka predsjednika Karamarka s investicijske konferencije o jurišanju na radna mjesta živi svakodnevno i da će uskoro nezaposlenost u Jalžabetu i Gornjem Knegincu biti nula posto! 

Na ponos HDZ-u i varaždinskom kraju

Njegove riječi prisnažio je drugi domaćin - Goran Kaniški - mladi načelnik Općine Gornji Kneginec (oko 5.000 stanovnika) u kojoj HDZ već punih 17 godina uživa povjerenje građana. I koja nipošto slučajno nije izabrana za mjesto održavanja ovoga velikog skupa: 

- U Poduzetničkoj zoni Kneginec posao je našlo više od 1.300 osoba, većinom u proizvodnji. Do sada je u nju uloženo više od milijardu kuna privatnog i javnog novca. Mi znamo štititi zakonske i poslovne interese investitora i uvijek im stojimo na raspolaganju. Zato kod nas i ulažu. Poduzetnici iz naše općine u zadnjih su godinu dana ostvarili prihod od 766 milijuna kuna, od čega se više od 500 milijuna odnosi na izvoz - što je više od nekih županija! - istaknuo je Kaniški. 

SDP-ovci, vidite da se može!

EP je i hrvatski parlament!

Stranačke kolege pozdravili su i HDZ-ovi kandidati na euroizborima Ivan Sablić (predstavnik hrvatskog iseljeništva), Dubravka Šuica i Andrej Plenković. Sablić je naglasio da vladajući nemaju odgovor na krucijalni problem s kojim se suočava hrvatski narod - nezaposlenost. Šuica je pak u svom govoru naglasak stavila na važnosti Europskog parlamenta za hrvatske građane: 

- U ovih godinu dana mandata u EP-u pokazali smo da znamo što je Europa, ali prije svega što je Hrvatska. I zato smo otvorili sva pitanja od interesa Hrvatske i zalagali se za njihovo rješavanje. EP nije tamo neki parlament - oko 70 posto zakona koje donosimo izravno utječe na život (i) naših građana. To je i hrvatski parlament i stoga je važno tko nas u njemu predstavlja!

I Mimica priznao HDZ-ovu premoć

Predstavljajući HDZ-ovu pobjedničku listu, Plenković je istaknuo po čemu se razlikuje od SDP-ove ili one dismorfnog Saveza za Hrvatsku: 

- Kod nas nema mamaca koje stavljamo pro forme na listu, nadajući se da će privući glasove, pa se potom vratiti na mjesto u Europskoj komisiji. Neki pak kandidati s drugih lista - također „zečevi“ - danas o HDZ-u govore kao o stranci prošlosti, a donedavno su se rukama i nogama borili da postanu njeni predsjednici! Da takvi i dobiju - a neće! - priliku sjediti u Strasbourgu i Bruxellesu, ostali bi na marginama, izolirani od bilo koje ozbiljne europske političke grupacije. A da će HDZ osvojiti najveći pojedinačni broj mandata, to je čak i Mimica morao priznati u današnjem sučeljavanju sa mnom na 24 sata TV. To govori i više nego dovoljno o njima. SDP-ovci više ne vjeruju ni sami sebi! 

Poduzetnike trebamo njegovati 

I predsjednik Karamarko u završnom je govoru istaknuo da je siguran u pobjedu naše liste na euroizborima:

- Sve ideološke nepodopštine sadašnje vlasti možda bi se i mogle oprostiti da su omogućili pristojan život hrvatskom čovjeku. No u dvije i pol godine, samo su ih zanimale čistke i raspodjela fotelja, a ništa što se tiče gospodarstva. Porezi su nam svakim danom sve veći i veći, a svakim smo danom sve siromašniji. Guše poduzetnike, a njih treba njegovati, omogućiti im da zarade kako bi mogli platiti porez svojoj državi. Kad dođe jesen, nažalost, imat ćemo više od 400.000 nezaposlenih! BDP nezaustavljivo pada deset kvartala za redom, a HDZ-ova vlada - koja je, usput rečeno, izgubila izbore - imala je rast u zadnja dva kvartala. Odselilo se više od 30.000 Hrvata u dvije godine, no ni to ih ne zanima!

Referirajući se na iznimno uspješnu investicijsku konferenciju, osvrnuo se na ruralni razvoj koji se može potaknuti upravo HDZ-ovim projektom navodnjavanja: 

HDZ-ov projekt navodnjavanja

- U Hrvatskoj se navodnjava samo 1,8 posto zemljišta, po čemu smo na europskom dnu, premda jedan hektar navodnjenog zemljišta otvara 1.2 radna mjesta! A samo država raspolaže s pola milijuna neiskorištenih hektara! Uvozimo više od 70 posto hrane, a navodnjavanjem bismo prerasli u izvoznika! Također, Hrvatska treba početi koristiti svoj geostrateški prometni položaj kako bismo postali vrata EU. A oni nizinsku prugu, koja bi Rijeku spojila s kanalom Dunav-Sava i središnjom Europom - ne žele graditi, nego obnavljaju gorsku prugu za oko 3,6 milijardi eura! Za razliku od SDP-a, HDZ ima i znanje i program i snagu. Vratit ćemo Hrvatskoj ponos, a građanima dostojanstveni život!

Stranačke kolege pozdravili su i predsjednici triju županijskih odbora HDZ-a iz sjeverozapadne Hrvatske: bjelovarsko-bilogorskog Miro Totgergeli, koprivničko-križevačkog Darko Sobota i međimurskog Darko Horvat. Uglas su pozvali članove na maksimalni angažman u kampanji jer će 25. svibnja biti uvod u pobjede i na predsjedničkim izborima i na onim parlamentarnim. 

POČAST „PUMAMA“ 

Obilazeći Varaždinsku županiju, predsjednik Karamarko se prije dolaska u Donji Kneginec poklonio poginulim braniteljima 7. gardijske brigade - legendarnim Pumama - kod spomenika koji je u njihovu čast nedavno otkriven u središtu Varaždina. 

Predsjednik HDZ-a pohodio je i drugu mega-uspješnu općinu u kojoj je HDZ na vlasti - Jalžabet. SDP-ovci, vidite da se može!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-jalzabeta-novi-porezi-kao-da-pozar-gasite-benzinom