Nakon posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament 4. dana predizborne turneje Lijepom Našom obišli su - Istru!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/s-braca-razvoj-i-prometno-povezivanje-otoka-zastita-jadrana-bit-ce-u-fokusu-naseg-rada-u

Hospicij blaženog Miroslava Bulešića

Prvo su u Puli posjetili gradilište Hospicija blaženog Miroslava Bulešića, projekt koji Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije podržava s 10 milijuna kuna. Ukupna vrijednost izgradnje - koja bi trebala biti dovršena 1. svibnja 2020. - iznosi 16 milijuna kuna, a ostatak financiraju Grad Pula, Istarska županija & Porečka i Pulska biskupija.

Hospicij se gradi pokraj Opće bolnice, na površini od 1.259 četvornih metara. Buduća ustanova koja će primati terminalne bolesnike imat će trostruku funkciju: osim pružanja stacionarne zdravstvene skrbi za oko 220 bolesnika godišnje u 12 soba, bit će tu dnevni centar za volontere koji će pomagati bolesnicima i njihovim obiteljima, ali i obrazovni centar u kojem će se, u suradnji s Medicinskom školom i Sveučilištem Jurja Dobrile, educirati pružatelji usluga palijativne skrbi.

Istarski ipsilon & Rovinj

Nakon posjeta Puli i druženju s građanima na Gradskoj tržnici, kandidati su obišli gradilište punog profila Istarskog ipsilona (čvor Ivoli, dionica Pazin-Cerovlje). Radovi na dionici od Rogovića do tunela Učka započeli su krajem prošle godine, u što naša Vlada investira 1,2 milijarde kuna. Završetak izgradnje očekuje se za dvije i pol godine.

Istarsko poslijepodne kandidati su proveli na svečanosti otvaranja obnovljene ACI marine u Rovinju, najluksuznije marine na Jadranu - u koju je uloženo 150 milijuna kuna!

I na kraju dana - središnji događaj i predstavljanje naših kandidata, također u Rovinju (Hotel Lone). Na skupu je sudjelovao i predsjednik Andrej Plenković, no tome više u zasebnom članku.

Goran Pauk (za Radio Istra): Čvrsto zastupamo ravnomjerni regionalni razvoj svih hrvatskih županija. Svi mi župani u ovoj izbornoj utrci na tom smo istom pragu - a to znači borbu za kohezijsku politiku, za daljnji razvoj poljoprivrede i velika sredstva za infrastrukturu. Infrastrukturno smo još dosta ,,gladni''. Europa nije negdje daleko, ona je tu!

Dubravka Šuica (za Radio Istra): Nakon Lisabonskog sporazuma Europski parlament je dobio goleme ovlasti - stoga mi zastupnici možemo učiniti uistinu puno za Hrvatsku. Izravno predstavljamo hrvatske građane u Strasbourgu i Bruxellesu, biramo Europsku komisiju, donosimo EU proračun i kontroliramo kako se novac troši te ratificiramo međunarodne ugovore. Posebno sam bila aktivna na pitanjima Jadransko-jonske strategije i Pelješkog mosta, s kojim spajamo jug s ostatkom Lijepe Naše!