Nakon Pleternice i Požege, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a - u sklopu obilaska Požeško-slavonske županije 2. dana predizborne turneje Lijepom Našom - posjetili su i Lipik i Pakrac.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/osim-onih-strateskih-eu-novcem-se-realiziraju-i-mnogi-projekti-koji-zivot-cine-boljim-i

Dom hrvatskih veterana u Lipiku

Zelena skupina (Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Danijel Marušić, Stjepan Ribić i Stjepan Adanić) započela je posjet Lipiku druženjem s braniteljima u Domu hrvatskih veterana - koji je taj grad proširio i modernizirao s 20 milijuna kuna iz EU fondova!

Obraćajući se braniteljima, general HV-a i bliski suradnik dr. Franje Tuđmana Stjepan Adanić je istaknuo:

- Hrvatsku ste stvarali, a sada napokon, u što mnogi nisu vjerovali, imate jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja kojima je naša Vlada, predvođena predsjednikom Plenkovićem, ispravila sve nepravde spram vas! Vaša snaga nikada nije izgubila sjaj, hvala vam na žrtvi i odvažnosti ZA našu jedinu Hrvatsku!'

Toplice Lipik & višestambeno naselje

Naši su kandidati u Lipiku obišli i poznate Toplice te višestambeno naselje.

Za ta dva projekta Grad je ukupno povukao više od 50 milijuna kuna iz europskih fondova!

Pakrac - predstavljanje kandidata

2. dan predizborne turneje završio je središnjim skupom u Pakracu, u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“, na kojem su se mnogobrojnim građanima predstavili svi naši kandidati.

Karlo Ressler:

Drago mi je da i u Pakracu možemo govoriti o vrlo opipljivim prednostima članstva u EU-u. Upravo ova kampanja svjedoči isprepletenost lokalnih, nacionalnih, ali i europskih politika! Slavonija, kao područje koje je pretrpjelo velika stradanja tijekom velikosrpske agresije, zaslužuje posebnu podršku! Zbog toga je i osmišljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem - novi model suradnje lokalne, regionalne, nacionalne i europske razine kod usuglašavanja razvojnih potreba. S 18,75 milijardi kuna EU sredstava osnažujemo razvoj pet slavonskih županija. Od tog iznosa do danas je za konkretne projekte ugovoreno 9,7 milijardi kuna, odnosno čak 52%!

Izgradnja mosta Svilaj preko Save, modernizacija osječke tramvajske infrastrukture i željezničke pruge Vinkovci-Vukovar, vodoopskrba Valpovo-Belišće, stipendije za školovanje u obrtničkim zanimanjima, potpore poduzećima, program zapošljavanja žena i pomoći u kućanstvu „Zaželi“… to je samo mali dio obuhvaćenih projekata. Svaki od njih samostalno, ali još više svi projekti zajedno, mijenjaju Slavoniju nabolje. Stvaraju radna mjesta, poboljšavaju konkurentnost i životni standard.

A Slavoniji se pomaže i na druge načine, ne samo povlačenjem EU sredstava. Zahvaljujući poreznoj reformi, pet slavonskih županija je u 2018. ostvarilo 307 milijuna kuna izvornih poreznih prihoda, što je čak 68% više u odnosu na prethodnu godinu!

Sunčana Glavak:

Imam posebnu emociju prema Pakracu i Lipiku, ovdje sam provela dio novinarske karijere tijekom Domovinskog rata. „Hrvatska za generacije“ slogan je koji na najbolji mogući način oslikava smisao naše liste - sve generacije & visoka zastupljenost žena! Zaključit ću - nemojte se pokolebati, ne nasjedajte na politikantstvo, destrukciju i bezidejnost naših protukandidata! Možete biti ponosni na sve ono što je učinila Hrvatska demokratska zajednica od hrvatskog osamostaljenja naovamo! Kao Hrvatica, iznad svega volim svoju domovinu, i u Europskom parlamentu borit ću se za sve naše narodnjačke i demokršćanske vrijednosti!

Marijana Balić:

Slavonija je moj dom! Vihor rata i vukovarska tragedija oduzele su mi oba roditelja. Ali, uspomena na njih davala mi je snagu da nastavim dalje, da učim, diplomiram, vodim EU projekte za svoj Vukovar i svoju Slavoniju! Upravo učinkovitim povlačenjem europskih sredstava danas se snažno brane nacionalni interesi - dovoljno je spomenuti Pelješki most! Ne dopustimo populističkim prodavačima magle da odlučuju umjesto nas! Uzmimo stvar u svoje ruke, baš kao nekada - kada nam je bilo najteže!

Stjepan Ribić:

Iako sam mogao ostati u Rimu, gdje sam doktorirao na Papinskom sveučilištu Urbaniana, odlučio sam se vratiti u Domovinu, odlučio sam da moja djeca odrastaju u Hrvatskoj. Odlučio sam razvijati Hrvatsku kroz rad na EU fondovima i ruralnom razvoju. Danas, zajedno sa Zelenom skupinom, obilazim Lijepu Našu kako bih dodatno približio europske teme i njihovu važnost hrvatskim ljudima. Pošaljite u Europski parlament onu listu koja će kvalitetno zastupati hrvatske nacionalne interese, a to je - naša lista!

Danijel Marušić:

Bruxelles nije Europski parlament, već hrvatski parlament - pogledajmo samo sve škole i bolnice koje se obnavljaju u našoj lijepoj Slavoniji zahvaljujući EU sredstvima! Moramo se, s najdubljim poštovanjem i trajnom zahvalnosti, prisjetiti hrvatskih branitelja koji su svoje živote dali za više ciljeve, za ciljeve koje je zacrtao prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Njegovom zaslugom i zaslugom hrvatskih branitelja danas i živimo u slobodi!

Stjepan Adanić:

Izuzetna mi je čast gostovati u ovome hrvatskom domu koji nosi naziv prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana! Lipik i Pakrac su u pravednom, obrambenom Domovinskom ratu podnijeli goleme žrtve. A pomoć im je pružila i 104. brigada HV a, u čijem sam dovođenju na ovo područje sudjelovao kao ratni gradonačelnik Varaždina. Iskazali smo zajedništvo u ratu ZA slobodu - kao što nam je i danas potrebno zajedništvo pred novim izazovima s kojima se suočavamo!

PAKRAC - VELIKO GRADILIŠTE

U Pakracu se trenutačno obavljaju građevinski radovi u vrijednosti od 70 milijuna kuna, od kojih je čak 80% iz EU fondova. Popravlja se i demografska slika Pakraca, čemu pridonosi i dvosmjenski rad vrtića, moderniziranog - a čime drugim - nego europskim sredstvima! Upravo su to konkretni benefiti članstva koje Slavonija sve uspješnije koristi!