Vrijeme je za promjene! To priznaju čak i SDP-ove ankete! * Ideološki je HDZ čvrst kao stijena, ali sada su najvažniji gospodarski oporavak i radna mjesta! * Vratimo dite materi - Hrvatsku HDZ-u! * SDP-ovci niti znaju, niti mare za narod, te će iza njih ostati jedino - tsunami! Pustoš! * EU novac čeka, projekata ima, ali vladajući ne rade ništa! - samo su to neke od poruka sa sinoćnjega motivacijskog, za medije zatvorenog skupa za Primorsko-goransku, Ličko-senjsku i Istarsku županiju

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković, otvarajući skup u ime domaćina, istaknuo je da su neki od ključnih projekata iz HDZ-ova plana gospodarskog oporavka vezani upravo uz njegovu županiju:

- Nizinska pruga, cesta Rijeka-Žuta Lokva, željeznički tunel kroz Učku… Dokaz je to da se HDZ istinski zalaže za strateške interese Hrvatske i za ravnomjerni razvoj svih njenih krajeva. A ne kao današnja SDP-ova vlast u odlasku, koja brine samo, jedino i isključivo o svojim foteljama. SDP-ovci niti znaju, niti mare za narod, te će iza njih ostati jedino - tsunami! Pustoš! 

SDP-ova nasilna centralizacija

Lika je pravi primjer maćehinskog odnosa prema krajevima u kojima Kukuriku ne vlada, ne bez gorčine napomenuo je predsjednik ličko-senjskoga županijskog HDZ-a Darko Milinović. Ali i u svome prepoznatljivome fajterskom stilu dodao:

- Bez obzira što SDP na sve načine nastoji ugušiti život u Lici gašenjem više od 20 institucija i kontinuiranim prijetnjama o pripajanju nekoj od susjednih županija, Ličani nemaju razloga za strah! SDP-ovci ne mogu odlučiti što im je gore - pripojiti Liku Zadru, pa još više učvrsiti HDZ-ovu vlast, ili Primorsko-goranskoj županiji, pa Komadinu i drugove poslati u oporbu!

Novoizabrani prvi čovjek istarskog HDZ-a Ivan Bubić zabrinut je zbog svih nerealiziranih projekata i pada BDP-a već deset kvartala za redom. A toliko osporavana HDZ-ova vlada imala je rast dva kvartala na kraju svog mandata... Infrastrukturni projekti, energetika, brodogradnja, obrtništvo, promet, poljoprivreda, turizam, ugostiteljstvo… zbog nesposobne SDP-ove vlasti nijedan naš potencijal nije iskorišten! Stoga je glasno i jasno poručio: 

- Vratimo dite materi! Hrvatsku HDZ-u!

Radili Vladin posao

Andrej Plenković, Dubravka Šuica i Ivana Maletić - hrvatske dosadašnje i buduće uzdanice u Europskom parlamentu - nisu se sinoć prvi put pojavili pred Ličanima, Istranima, Goranima i Primorcima. Njihove su krajeve već više puta obišli kao eurozastupnici, zdušno im pomogali, savjetovali ih kako pripremati projekte za EU fondove, za njih apelirali... Ukratko, radili su Vladin posao.

Ivana Maletić zbog svog je znanja i stručnosti u području EU fondova postala noćna mora ministra koji je i sam priznao da nije uspio - Branka Grčića. Naglasila je da EU fondovi nisu materijal za politička prepucavanja - kakvim ga u dnevnopolitičke svrhe pokušava prikazati odavno kompromitirani SDP - nego prilika za razvoj. Ako, naravno, imate znanje. 

- No znanje i rad neće dati EU,  nego ih mi sami moramo imati i uložiti. Naša je sudbina u našim rukama i na nama je odgovornost da iskoristimo prilike koje nam se pružaju. Novac čeka, projekata ima, ali vladajući ne rade ništa osim što svoje diletantske pogreške pokušavaju sakriti od javnosti. A nerijetko i između sebe - članica Kukuriku koalicije!

S putovnicom po vlastitoj domovini

Dok u Europi nestaju granice među državama, Dubravka Šuica u vlastitoj domovini, kada god se vraća u rodni Dubrovnik ili iz njega odlazi, mora uza se imati putovnicu! Pelješki most još je jedan od projekata za koji se HDZ oduvijek zalagao, a „mudri i pametni vladajući“ nazivali su nas luđacima, sve dok im Europska komisija nije rekla da je most jedino prihvatljivo rješenje! 

- Podsjetila bih i na poražavajući podatak o 53 posto nezaposlenih mladih Hrvata čiji problem Mrsić ne da nije odmrsio, nego ga je još dodatno zapetljao! U Njemačkoj je nezaposlenost mladih 7 posto, Austriji 9, a mi smo uz Grčku i Španjolsku na samom vrhu te neslavne ljestvice.

Vjerodostojno za europsku Hrvatsku!

Nositelj naše izborne liste Andrej Plenković s ponosom je istaknuo da su naši europarlamentarci u svome mandatu zaposlili 55 mladih asistenata te da je kroz njihove urede prošlo više od stotinu stažista. Ponosan je i na postignuća svih članova HDZ-ove delegacije u Bruxellesu i Strasbourgu:

- Naše zastupnike nitko nije ismijavao zbog njihovog (ne)znanja, nisu imali amaterskih gafova, poduzimali su inicijative relevantne prije svega za svoj narod. I zato na HDZ-ovoj listi, za razliku od one SDP-ove koalicije, gotovo da i nema promjena u odnosu na prošle euroizbore. 

Zajedno predsjednički i parlamentarni izbori!

U završnom govoru predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorio je na važnost europskih izbora. Oni, nažalost, neće maknuti nesposobne s vlasti, ali će pokazati što narod misli, a što su morale priznati čak i njihove kontrolirane ankete - vrijeme je za promjene! 

- Zaslugom SDP-ove diletantske vlasti, svakim danom živimo sve lošije! Smanjenje proizvodnje i potrošnje, koje su ugušene poreznom represijom, dovelo je Hrvatsku među najsiromašnije države u Europi. Trećina naših građana spada u kategoriju siromaštva, a 15 posto čak i bijede! I s tim se ne možemo i nećemo miriti! Ideološki je HDZ čvrst kao stijena. Znamo tko smo, ali sada su najvažniji gospodarski oporavak i radna mjesta. Moramo spasiti našu osiromašenu domovinu! A HDZ zna kako to postići! Imamo program, imamo projekte, imamo ljude. Stoga uopće ne sumnjam u našu pobjedu na izborima. I na ovim i na svim sljedećima! Da Milanovićeva družina ima imalo morala, predsjednički i parlamentarni izbori održali bi se istodobno. Da bar nešto novca uštedimo i čim prije prekinemo agoniju!