Plava skupina HDZ-ovih kandidatkinja i kandidata na izborima za Europski parlament (Dubravka Šuica, Tomislav Sokol, Željana Zovko, Goran Pauk, Nikolina Brnjac i Domagoj Maroević) završila je obilazak Dubrovačko-neretvanske županije središnjim skupom u prepunoj dvorani Hotela Narona u Metkoviću.

Neka se vodstvo Mosta zapita!

Gradonačelnik Metkovića i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dalibor Milan - naš Dado, kako ga zovu u dolini Neretve - u uvodnom je obraćanju istaknuo važnost nadolazećih izbora za smjer zemlje i nastavak pozitivnih ekonomskih trendova, za sve razine vlasti i razvoj svih dijelova Lijepe Naše. Uz kratku, ali jasnu poruku bukačima iz vodstva Mosta:

- Neka se prvo zapitaju zašto su izgubili izbore u gradu u kojem su nastali i u kojem su pune četiri godine imali apsolutnu vlast!?!

Donosimo ključne poruke kandidata s naše pobjedničke liste:

Domagoj Maroević:

U razdoblju otkad sam ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije investirali smo u lučku infrastrukturu više od 300 milijuna kuna! U Europskom parlamentu moj će naglasak biti upravo na temama kojima se i profesionalno bavim: zaštita Jadrana i pomorskog dobra, lučka i ribarska infrastruktura, prometno povezivanje otoka s kopnom...

Dr. sc. Nikolina Brnjac:

Promet, na kojem sam doktorirala, razvija naše gospodarstvo, a čini 5% BDP-a EU-a i zapošljava čak 10 milijuna ljudi! A za tako reći sve infrastrukturne projekte nudi nam se europski novac! To će biti moja zadaća u Europskom parlamentu - učinkovitim povlačenjem EU sredstava za konkretne projekte snažno štitimo nacionalne interese!

Goran Pauk:

Vi vjerujete u nas, a mi u vas, dragog Boga i Hrvatsku - to je put kojim ćemo pobijediti i na izborima! Dubrovačko-neretvanska županija je jedan od hrvatskih lidera po povlačenju EU sredstava - čestitke svima! To je ono za što se borimo i za što ću se boriti u Strasbourgu!

Željana Zovko:

Dolazim iz HDZ-a BiH, rođena sam Mostarka, a ovog mjeseca obilježavam 20 godina bavljenja politikom. HDZ je jedina stranka koja je prepoznala da Hrvati iz BiH moraju imati svoj glas ondje gdje se odlučuje, gdje se kreiraju i razvojna i vanjska politika! Da nema ove Vlade RH, predsjednika Plenkovića i nas hrvatskih zastupnika u EP-u, naš narod u BiH politički bi već bio nestao! No sada se njegov glas, naš glas, itekako uvažava na međunarodnoj sceni!

Dr. sc. Tomislav Sokol:

Promoviram i demokršćanske i europske vrijednosti - na njima je HDZ i osnovan pod vodstvom predsjednika Tuđmana! I na temelju tih vrijednosti nitko ne može štititi bolje nacionalne interese od HDZ-a. Pogledajte samo pitanja sigurnosti i migracija, gorućih tema u cijelom EU-u. Nepovratnim EU sredstvima u iznosu od oko milijarde kuna vrhunski smo opremili našu policiju kako bi čvrsto čuvala granicu od ilegalnih migranata! Neka nam raznorazni sijači magle i destrukcije odgovore: Što je „suverenističkije“ od zaštite vlastite granice, i to još EU novcem?!?

Dubravka Šuica:

Uskoro ću napuniti 30 godina u HDZ-u, prošla sam puno toga, i imam pravo reći da je naša lista odlična kombinacija mladosti i iskustva, stručnosti i narodnjačko-demokršćanskih vrijednosti, Europe nove generacije i Domovinskog rata! Među prvih 8 na listi je 5 žena, to nijedna druga stranka nema! Prednjačimo i što se tiče mladih: našem nositelju Karlu Ressleru 29 je godina „tek“, a ima dvoje djece i uskoro će doktorirati! Zaista dajemo šansu mladima, pokazujemo da HDZ ima snagu i potencijal za budućnost!

Želimo da BiH uđe u EU, a da Hrvati postani stvarno ravnopravni u njoj! Zalažemo se i da sve zemlje jugoistočne Europe uđu u EU, ali, naravno, tek kada i ako ispune kriterije. Bez rješavanja sudbine nestalih i povratke otete imovine nikome nema europskog puta! Za jaku Hrvatsku u sigurnoj i razvijenoj Europi, a protiv Europe dviju brzina!