(VIDEO) Brodsko-posavska i Požeško-slavonska županija. Kandidati „plave skupine“ naše pobjedničke koalicijske liste Dubravka Šuica, Ivica Tolić i Ivan Sablić predizborni dan jučer su započeli u Požegi. Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević i gradonačelnik Vedran Neferović domaćinski su ugostili naše kandidate, a na presici teme „žive“ i aktualne: visoka stopa nezaposlenosti, pustošenje gospodarstva i zatiranje svakog zametka poduzetništva poreznim terorom diletanata iz SDP-a...

Dosadašnja voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica osvrnula se na SDP-ov, nasreću, neuspio pokušaj svjetonazorskog preodgoja naroda. Tu su bili uporni, a s druge strane, krucijalne gospodarske probleme ostavili su u zapećku:

Ne ponovilo se

- Kao jedan od najvećih problema pokazala se nezaposlenost mladih! Svaki drugi mladi čovjek je nezaposlen i to je alarmantan podatak. Svaka vlast bi se nad tom činjenicom zamislila, ali, nažalost, naša vlada se bavila svjetonazorskim pitanjima. Potrošili su vrijeme i pokušavali svjetonazorski preodgojiti narod! A narod ne dopušta takve manipulacije, želi gospodarski jačati i traži nekoga tko će ponuditi rješenje. HDZ je na to spreman, ojačan je i s novim vodstvom na čelu korača pravim putem!

Komodor Ivica Tolić, predstavnik branitelja koji na našoj eurolisti zauzima visoko sedmo mjesto, pozvao je na zajedništvo i domoljublje:

- Naučene lekcije trebale bi biti praksa svih ljudi koji se bave ozbiljnim poslom jer se tako uklanjaju vlastite slabosti i okrećemo se boljoj budućnosti. HDZ je to savladao i stoga snažniji idemo u budućnost. Ne smijemo dopustiti da poslije sjajnih pobjeda u Domovinskom ratu ponovno izgubimo kormilo hrvatskog broda. Tako vidim i svoju ulogu na ovoj listi: zagovaram državotvornost, domoljublje i stvaranje svih preduvjeta za snažnu Hrvatsku.

SDP-ovo revolucionarno pravo

A Ivan Sablić, jedini predstavnik iseljeništva na svim listama, posvetio je pažnju izmišljenim aferama u SOA-i. Izmišljenim samo kako bi se odvukla pažnja javnosti od katastrofalne ekonomske situacije i stvarnih SDP-ovih afera:

- Nisam još vidio niti jedan konkretan potez koji je Vlada učinila u korist hrvatskih građana. Sazvan je Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost bez njegovog predsjednika. Očito je da prema njima u Hrvatskoj vladaju revolucionarni zakoni, a ne demokracija!

Sljedeća postaja - Nova Gradiška. U svojstvu domaćina naše kandidate su dočekali gradonačelnik Željko Bigović, predsjednik gradskog HDZ-a Dražen Oršulić i župan Danijel Marušić. U pobjedničkoj atmosferi u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Matija Antun Relković“ održan je predizborni skup. 

Donosimo glavne naglaske iz govora naših kandidata:

SABLIĆ: SDP-ove frakcijske borbe kulminirat će nakon izbora!

Kada sam došao u Hrvatsku prvo što sam čuo bilo je ukidanje baterija za slušne uređaje osobama s invaliditetom. Ne znam koliko točno država od toga može zaraditi!? Potom je na red došao outsourcing. To znači da će radna snaga, koja je već u lošem položaju zbog niskih primanja, završiti na cesti, a te poslove će dobiti stranački podobni  - po ne znam kakvim mutnim zakonima! Nakon toga se događa situacija s ministrom Grčićem koji izjavljuje da bi nam bilo bolje da nismo u EU!? Slijedi smjena ministra Linića, izuzetno loša poruka investitorima. A otpočele su i unutarstranačke borbe u SDP-u koje će kulminirati nakon europskih izbora! 

TOLIĆ: Nameću beznačajne teme!

Nemojmo više nasjedati na jeftine zamke na koje su nas hvatali. Danas težimo zajedništvu, još jednoj pobjedi i demonstraciji naše snage. Nećemo prihvatiti da nam Domovinski rat nazivaju građanskim, a državu slučajnom! Vodili smo časni, obrambeni i oslobodilački rat. Želimo da konačno na red dođu teme koje su nam od životnog značenja. Ne prihvaćamo više da nam se nameću beznačajne, sporedne i ideološke teme. Sve nas to iscrpljuje! Pitanja gospodarstva, zapošljavanja, egzistencije? Toga nema i to želimo promijeniti! Želimo da te teme postanu naša svakodnevnica.

ŠUICA: Narodnjaštvo i obiteljske vrijednosti!

Europski parlament je i hrvatski parlament. Mi jesmo mali, ali djelujemo kao dio naše obitelji Europske pučke stranke. Dijelimo iste vrijednosti narodnjaštva i obiteljskih vrijednosti. Nema o tome razlika među nama, bez obzira iz koje države dolazili. Demokratski i ravnopravno zastupamo hrvatske interese. Primarni cilj ovih izbora sam se nametnuo - demonstracija mišljenja građana o Milanovićevoj vladi. Sekundarno je postalo to hoćemo li mi ući u EP. Znamo da hoćemo i uvjereni smo da ćemo u nedjelju 25. svibnja pobijediti!

Nakon Slavonsko-brodske i Požeško-slavonske županije naši kandidati kampanju nastavljaju danas u Zagrebačkoj i Gradu Zagrebu.