Nakon iznimno uspješnog Kongresa Europske pučke stranke u Dublinu, predsjednik Karamarko sa suradnicima se uputio u Frankfurt - na sastanak (8. ožujka) s čelnicima koordinacija i ogranaka HDZ-a iz cijele Njemačke. Kao što se sjećate, drugi je to Karamarkov posjet Njemačkoj u nepunih 6 mjeseci:

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-njemackoj-trajno-i-iskre...

Stotinjak stranačkih dužnosnika

I ovog puta, u ime domaćina, izaslanstvo Središnjice HDZ-a (u kojem su još bili glavni tajnik Milijan Brkić, međunarodni tajnik dr. Miro Kovač, predsjednik Odbora za iseljeništvo i hrvatske nacionalne manjine Ante Babić te tajnica za iseljeništvo Margareta Mađerić), pozdravio je predsjednik Koordinacije HDZ-a Srednje Njemačke Kruno Šimović.

Potom se skupu od gotovo sto čelnih ljudi njemačkog HDZ-a obratio i sami predsjednik Karamarko, koji je u govoru obuhvatio sve aktualne hrvatske teme, s naglaskom na pripremama za novu pobjedu na EU izborima. 

Otvorena rasprava

Uslijedila je rasprava, u kojoj je Karamarko, bez zadrške, odgovarao na sva postavljena pitanja: o katastrofalnoj ekonomskoj situaciji u koju nas je dovela ova nesposobna vlada, HDZ-ovu gospodarskom programu, projektima koje ćemo pokrenuti nakon pobjede na izborima, maćehinskom odnosu vladajućih spram hrvatskog iseljeništva, skorašnjem investicijskom forumu HDZ-a, tužbi protiv Srbije za genocid, Vesni Pusić i njenom amnestiranju četničkog vojvode Tomislava Nikolića, napadima režimskih medija na našu stranku po Josipovićevu i Milanovićevu nalogu… 

Karamarkova pristupačnost i otvorenost naišla je na odličan odjek prisutnih, koji su tako - nakon jesenskog susreta - opet mogli porazgovarati o svemu što ih tišti s predsjednikom HDZ-a.  

Večernjakova Domovnica

U završnom obraćanju Karamarko je apelirao na jedinstvo i suradnju među svim članovima Stranke, a njemačke je HDZ-ovce pohvalio za dobru organiziranost i odlične rezultate.  Domaćini su uzvratili izrazivši zadovoljstvo dolaskom izaslanstva na čelu s predsjednikom te njegovom neposrednom i spontanom komunikacijom s članstvom.

Nakon koordinacije, izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Karamarkom sudjelovalo je na Večernjakovoj Domovnici, godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje najuspješnijim Hrvatima koji žive izvan Domovine.