(VIDEO) Krapinsko-zagorska i Varaždinska županija. Nakon što su u Velikom Trgovišću obilježili 92. godišnjicu rođenja utemeljitelja suvremene hrvatske države dr. Franje Tuđmana, kandidati „plave skupine“ naše koalicijske liste Dubravka Šuica i Ivan Sablić pohodili su Krapinske toplice.

Prioritet - radna mjesta

Ogromne su mogućnosti razvoja kontinentalnog turizma, a ovdje se gradi novi vodeni centar. Dobrodošla investicija u ovo recesijsko vrijeme. 

Potom posjet Varaždinu. U svojstvu domaćina naše kandidate su dočekali predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak i gradskog Marijan Kovačić. 

Na presici, teme neizbježne: Vlada rastočena aferama i svađama, gospodarstvo na koljenima, kako izići iz krize... A Hrvatsku iz krize može izvući jedino stranka koja ima snagu i ljude za preuzeti odgovornost za sudbinu zemlje. Kao što je to učinila 90-ih!

Ivan Sablić, gospodarski diplomat i jedini predstavnik iseljeništva na svim listama, stoga je bio jasan i konkretan: 

- U našem gospodarskom planu su veliki infrastrukturni projekti: projekt navodnjavanja kojim bi se moglo otvoriti 50.000 radnih mjesta do 2020., projekti u energetici, izgradnja Pelješkog mosta i brojni drugi. Svi ti projekti su kralježnica na koju će se nadograditi tisuće radnih mjesta i razviti malo i srednje poduzetništvo. Zalagat ću se za sustav uvođenja poduzetništva kao kompetencije u škole te podizanja kvalitete obrazovanja. Dvojno obrazovanje, koje se primjenjuje u Njemačkoj, pravi je odgovor na potrebe tržišta.

Dosadašnja voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica govorila je o iznimnoj važnosti skorašnjih izbora koji će biti referendum o nesposobnoj Milanovićevoj vladi:

EU izbori su prekretnica

- Sve teme koje obrađujemo u EP-u ujedno su i hrvatske teme: 70 posto odluka nužno je unijeti u hrvatsko zakonodavstvo, a 30 posto je ostavljeno Hrvatskoj prema načelu supsidijarnosti. Od buke motornih vozila, klimatskih promjena do vanjskopolitičkih odnosa... Teme su zaista široke i tiču se svakog građanina. Mi u EP-u ne predstavljamo hrvatsku državu nego hrvatske građane i stoga nam je cilj obići svaki kutak Domovine kako bismo motivirali građane da iziđu na izbore. Gospodarska situacija je dramatična i na izborima će narod jasno pokazati stav prema Vladi!

U Velikom Bukovcu naši kandidati su posjetili pilanu „Pečenec“ koja otvara novi pogon, a investicija je vrijedna 2 milijuna eura! U planu je i zapošljavanje novih radnika. Glavni proizvod tvrtke su drvene ploče koje se prodaju proizvođačima namještaja na njemačkom, nizozemskom i talijanskom tržištu. A Milanović im „pomaže“ – novim porezima! 

Vlasnik  tvrtke Božidar Pečenec pred naše kandidate iznio je kratko i jasno uzroke gospodarskog sunovrata pod Kukuriku vlašću:

- Gospodarstvo je pred slomom, osobito male tvrtke! Dok se velikima opraštaju dugovi od 20 milijuna kuna, mi plaćamo doprinose i porez redovito, a  zbog svake pogreške smo stavljeni na stup srama. Zadnje tri godine porezna represija je neizdrživa! 

Kukuriku rastočen aferama

Bogat dan završen je na predizbornom skupu u Ludbregu.

Donosimo glavne naglaske iz govora naših kandidata:

SABLIĆ: Kažite neuspješnom SDP-u 'ne'!

Male stranke koje sebi daju velika hrvatska imena ili imena biljaka, ne mogu vas zastupati! Oni mogu zastupati samo svoje interese! Sada počinju interne borbe unutar SDP-a i sve se to prelama preko leđa hrvatskih građana. Nema strateškog planiranja!  HDZ ima rješenje i zna da se nacionalni interesi najbolje brane radnim mjestima. Stoga vas sve pozivam da im kažete 'ne' i glasujete za kandidate s naše liste!

ŠUICA: Plan 21 bila je obična prevara građana!

Za prošlogodišnju nisku izlaznost na izborima za EP kriv je Josipović, koji je izbore sazvao ad hoc. Nepotrebno je potrošeno čak 80 milijuna kuna! Izbori su se morali održati zajedno s lokalnima i tako bi se pokazalo građanima da su europski izbori ujedno i hrvatski. Na valu obećanja Plana 21, ništa nije napravljeno. Predsjednik Josipović i premijer Milanović nisu nas u zadnjih deset mjeseci niti jednom pozvali na sastanak, ili pokušali dogovoriti konsenzus oko važnih nacionalnih pitanja! S novim vodstvom stranke, HDZ se regenerirao i već ima dvije pobjede u nizu. Zasnivamo program isključivo na malom i srednjem poduzetništvu te velikim infrastrukturnim projektima. To je komplementarno, ne možete biti prometno odsječeni i nešto proizvoditi. Na nama je odgovornost za pokretanje gospodarstva, jer aktualna Vlada je za to nesposobna!

Nakon Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije, kandidati „plave skupine“ pobjedničku kampanju danas nastavljaju u Požeško - slavonskoj i Brodsko-posavskoj.