(VIDEO & PHOTO) Njemačka kancelarka Angela Merkel podigla je Cibonu na noge:

- Dragi prijatelji, izađite na izbore! Podržite Europu mira, slobode i blagostanja! Podržite EPP i HDZ, podržite Manfreda Webera i Karla Resslera!

Vi najbolje znate koliko je važan mir!

Pred više od 6.000 naših članova i simpatizera u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“, istaknula je da je upravo Europska unija sazdana kao projekt mira, slobode i blagostanja:

- U Njemačkoj sada imamo 74 godina mira. Vi ste '90-ih prošlog stoljeća imali rat i znate što to znači! I zato je toliko važno da sačuvamo mir, a to se može samo ako zastupamo nacionalne interese, ali i ako smo, s druge strane, u stanju staviti se u situaciju drugog i graditi mostove - kako bismo u Europi pronalazili zajednička rješenja. Nacionalizam je protivnik koji želi uništiti Europu i to moramo jasno reći. A mi? Naše vrijednosti su u tome što možemo biti ponosni na svoju zemlju - domoljublje i EU nisu u suprotnosti!

Plenković & Weber na dobrobit svojih domovina & Europe

Hrvatska će iduće godine predsjedati EU-om, i sigurna sam da će Plenković biti jaki predsjednik! I Weber će biti jaki predsjednik - zajedno će raditi na dobrobit svojih domovina, Europe i vrijednosti koje dijelimo! - također je poručila njemačka kancelarka.