Nakon što je u Središnjici HDZ-a predstavio našu pobjedničku listu za europske izbore, predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković odgovarao je na pitanja mnogobrojnih okupljenih novinara. Donosimo njegove ključne poruke:

O BUNJCU

Izražavam žaljenje što se saborskim stražarima prijetilo smrću, ali je dobro da hrvatski građani vide tko je tko, da vide koji to zastupnici i koje to stranke u svojem djelovanju forsiraju konflikte, sukob, neargumentirano vrijeđanje… Hrvatski birači imaju i zrelosti i razuma te jako dobro znaju, kada odlučuju kome će dati povjerenje, na koga će se moći osloniti, a na koga neće. Ovakvi primjeri incidenata i grubih nasrtaja jasno govore da imaju dosta jednostavan izbor.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/bunjac-je-presao-sve-granice-vjerujem-da-ce-svi-osuditi-njegove-prijetnje-smrcu

O OPORBI

Najveći dio oporbe sveo se na ekshibicionističke nastupe do dugo u noć, tako je bilo i na saborskoj raspravi o SDP-ovoj interpelaciji o tobožnjem izostanku strukturnih reformi. Preporučujem im da čitaju izvješća Europske komisije i kreditne agencije Standard & Poor's o postignućima naše Vlade, pa da se prisjete što su radili dok su bili na vlasti - to mislim na SDP - ili što nikada nisu radili niti će raditi, a to su ovi iz Mosta. Neka se okrenu činjenicama i stvarnom sadržaju, a ne cirkusu!

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/nova-blamaza-bernardica-grbina-marasa-za-svoju-interpelaciju-uspjeli-skupiti-samo

O RESSLERU

Karlo Ressler sjajan je mladi čovjek, obrazovan, ozbiljan, koji u cijelosti dijeli vrijednosti HDZ-a. Dokazao se u svojoj akademskoj karijeri, izabran je za potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke (EPP YOUTH). To što upravo on nosi listu snažna je poruka mladima. Vodimo računa o svim naraštajima te je stoga naša lista i koncipirana tako da dobro reflektira različite generacije članova HDZ-a, ali i ravnomjernu regionalnu zastupljenost te znanje kandidata i njihovu posvećenost zaštiti hrvatskih interesa.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/mladez-hdz-predlozila-karla-resslera-za-kandidata-za-listu-nase-stranke-na

O ŽALAC

Odlučili smo da nijedan ministar u Vladi RH, nitko tko obnaša najviše razine izvršne vlasti, neće biti na listi za europske izbore. Ovo je lista bez „zečeva“, nismo htjeli, poput nekih drugih, zavaravati javnost.

O SANADERU

Ako ima ijedna potvrda da je hrvatsko pravosuđe neovisno i da hrvatski sudovi rade bez utjecaja politike, onda je to upravo ova presuda. A još manje ona ima veze, kako se pokušava imputirati, s predsjedanjem Hrvatske Vijećem EU-a 2020. godine.

Sudilo se konkretnom pojedincu, ne nekome drugom, a najmanje HDZ-u i smjeru kojim ga vodim, a to je transformativni smjer. Mijenjajući i stranku, mijenjamo klimu u cijeloj Hrvatskoj. Taj je proces nepovratan te ide na dobrobit i HDZ-a i Vlade i države u cjelini. I na tome ćemo ustrajati!