(VIDEO) Na velebnome predizbornom skupu u Osijeku - pred više od 2.500 članova i simpatizera HDZ-a - govorili su i naš glavni tajnik Gordan Jandroković, 6-ero kandidata s naše pobjedničke liste 

Karlo Ressler (1.): Postignućima protiv oporbene bezidejnosti, neznanja & defetizma!

Naša skorašnja pobjeda, u koju smo čvrsto uvjereni, ne bi bila moguća bez svega onog što su proteklih 30 godina postigli naši prethodnici, bez vrijednosti Domovinskog rata, demokršćanskih i narodnjačkih temelja, identiteta i tradicije, ali i bez naših stručnosti, znanja i kompetencija! Nacionalni se interesi danas štite gradnjom Pelješkog mosta i 500 vrtića diljem Lijepe Naše, zapošljavanjem i povlačenjem EU sredstava koja nam se nude na dobrobit hrvatskog čovjeka!

Zajedno & nepokolebljivo!

Obišli smo cijelu Hrvatsku i u svakom mjestu vidjeli gradilišta, vidjeli da su se stvari pokrenule i da zemlju mijenjamo na bolje zahvaljujući ovoj Vladi i sredstvima iz EU fondova! Ustrajat ćemo u tome! Ma koliko neki drugi ne bi voljeli da se bavimo pozitivnim stvarima, mi smo fokusirani na budućnost i napredak, a ne na njihovu bezidejnost, neznanje, defetizam i napade na HDZ. Zajedno & nepokolebljivo, idemo po još jednu uvjerljivu pobjedu!

Dubravka Šuica (2.): Nema općine i grada u kojima se ne realiziraju EU projekti!

Hrvatska, zaista cijela Hrvatska, postala je veliko gradilište! Nema mjesta, općine, grada, sela, u kojima se EU sredstvima ne gradi neka aglomeracija ili cesta, neki društveni dom ili ambulanta, neki vrtić ili škola, neki inkubator ili pogon, neki plastenik ili farma, neki nadvožnjak ili most!

Moj Dubrovnik sve je bliži!

Zahvaljujući Pelješkom mostu, moj je Dubrovnik iz dana u dan sve bliži i Splitu i Rijeci i Zagrebu i Osijeku! Trebalo je da Hrvatska postane članicom EU-a, a Andrej Plenković premijer, kako bismo ostvarili san o teritorijalnom spajanju Lijepe Naše!

Marijana „Maja“ Balić (6.): Čvrsto oslonjeni na nacionalne vrijednosti, okrenuti smo budućnosti!

Najdublji naklon hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima. U velikosrpskoj agresiji ostala sam u Vukovaru bez oba roditelja - itekako znam što znači podnijeti žrtvu za Domovinu! Da se nikad ne zaboravi! Ali čvrsto oslonjeni na našu prošlost i nacionalne vrijednosti, istodobno smo okrenuti budućnosti! Na ovim izborima biramo smjer kojim će Hrvatska ići idućih 5 godina, biramo između nastavka zapošljavanja i razvoja te, s druge strane, izolacije, kaosa i destrukcije!

 „Obadva, oba su pala!“ Goran Pauk (7.): Kampanja nije mogla bolje proći!

Kampanja nije mogla bolje proći. Prvog dana proslavio sam rođendan, 7. dana dobio sina Bornu, svoje 3. dijete, Hajduk će u Europu, moj Šibenik preko kvalifikacija - nadam se - u 1. HNL, a 26. svibnja naša će stranka odnijeti uvjerljivu pobjedu! ZA snažnu Dalmaciju u snažnoj i sigurnoj Hrvatskoj u snažnoj i razvijenoj Europi!

Dr. sc. Stjepan Ribić (9.): 80% svih javnih investicija u RH dolazi iz EU fondova!

Rezultati našeg Projekta Slavonija, Baranja i Srijem uistinu su impresivni - vratili smo nadu istoku Hrvatske! Ponosan sam što upravo iz svoje rodne Osječko-baranjske županije mogu poručiti da čak 80% svih javnih investicija u RH dolazi iz EU fondova! Od 10.7 mlrd. € koliko imamo na raspolaganju, dosad smo zahvaljujući našoj Vladi ugovorili 66% sredstava. A od SDP-a smo zatekli samo - 9! Ne, nije 66%, već 68, ispravila me iz publike ministrica Žalac. A do kraja godine bit ćemo na - 85%! Bravo, Gabi!

Danijel Marušić (10.): Nijedna Vlada nije toliko brinula o Slavoniji!

Župan sam već 12 godina i s punim pravom mogu posvjedočiti da se nijedna Vlada kao ova, naša, HDZ-ova, nije toliko brinula o Slavoniji! Kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem gradimo bolnice, škole, vrtiće, ceste, mostove, tvornice, poduzetničke zone!

GORDAN JANDROKOVIĆ (glavni tajnik HDZ-a & predsjednik Hrvatskog sabora): ZA zajedništvo, stabilnost, razvoj i budućnost!

Neće oni koji su s 30 godina zakašnjenja otkrili riječ „suverenizam“ nama članicama i članovima HDZ-a dijeliti lekcije & govoriti da nismo dovoljno Hrvati i dovoljno katolici! Na izborima ćemo im pokazati snagu HDZ-a! U ovoj kampanji jedino smo se mi bavili programom i budućnošću, dok su se ostali u nedostatku sadržaja i znanja svodili na izljeve gubitničkog bijesa te pokušaje podmetanja i vrijeđanja HDZ-a.

Širitelji mržnje

Posebno u ovo vrijeme, kada se svijet suočava s novim izazovima i sigurnosnim ugrozama, moramo se čuvati ljudi koji šire mržnju, koji nastoje produbiti podjele u hrvatskom narodu. Mi na to odgovaramo s „DA!“ zajedništvu, stabilnosti, rastu i razvoju i budućnosti naše djece u snažnoj Hrvatskoj koja iz dana u dan ekonomski napreduje!

IVAN ANUŠIĆ (osječko-baranjski župan & predsjednik ŽO HDZ-a): Domoljublje se dokazuje djelima, a ne maglama!

Neki si daju za pravo napadati HDZ da nismo dovoljno domoljubni i državotvorni. Poručit ću im samo jedno: domoljublje se svjedočilo i dokazivalo 1991. godine, kada smo izborili slobodu, a danas se domoljublje mjeri po tome što i kako radite u ovoj državi, kako je vodite i u kojem je smjeru vodite! Domoljublje se dokazuje djelima, a ne populizmom i maglama!

To je danas domoljublje!

Povećali smo plaće, zaposlili 100.000 ljudi, donijeli - prvi put u povijesti - jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima, Hrvatsku vojsku vratili u herojski Vukovar, u svakom kutku Lijepe Naše niču gradilišta zahvaljujući EU sredstvima, Hrvatska je već dvije godine u suficitu, izvukli smo je iz kreditnog smeća u koje ju je bacio SDP… To je danas domoljublje!

IVAN RADIĆ (predsj. GO HDZ-a Grada Osijeka): Ovo zajedništvo potvrdit ćemo 26. svibnja!

Zajedništvo koje smo večeras pokazali potvrdit ćemo i u nedjelju 26. svibnja! Jednako ćemo snažno podržati Hrvatsku za generacije jer je zajedništvo u europskoj obitelji jedini ispravni put za našu zemlju! A to se najbolje vidi po postignućima naše, HDZ-ove Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, i svim EU projektima koji se realiziraju u našoj županiji i gradu!