U organizaciji voditeljice naše delegacije u Europskom parlamentu Dubravke Šuice u Bruxellesu borave vatrogasci iz Dubrovačko-neretvanske županije - koji su se ove godine istaknuli u borbi protiv vatrenih stihija na Korčuli i Pelješcu. Delegacija od 30 vatrogasaca - predvođena vatrogasnim zapovjednikom Stjepanom Simovićem - u posjeti je EP-u, kao i kulturnim znamenitostima belgijske metropole.

Požrtvovnost & hrabrost

Šuica je istaknula da je poziv u Bruxelles zahvala za uloženi trud, požrtvovnost i hrabrosti koju su vatrogasci iskazali u borbi protiv vatrenih stihija na Pelješcu i Korčuli, ali i za ono što rade kontinuirano i u ostalim dijelovima Hrvatske. 

- Ljudi su to koji ne dvoje treba li pomoći i hoće li ugroziti svoje živote, već su  spremno uskočili i danonoćno pomagali kako bi što brže sanirali požare!

U znak zahvalnosti

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović zahvalio je eurozastupnici Šuici koja je prepoznala njihov rad i koja ih je (i kao gradonačelnica) uvijek podržavala. 

- Ovo je znak zahvalnosti vatrogascima koji su u katastrofalnim požarima spasili objekte i ljude te nitko nije stradao, što je veliki uspjeh s obzirom da se radilo o tri velika i 20-ak manjih požara u isto vrijeme!

A uskoro u Bruxelles stižu i piloti kanadera, kao i akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ - čiji posjet je planiran krajem godine.

LINĐO ODUŠEVIO BRUXELLES

Podsjetimo, uz vatrogasce Šuica je u Bruxellesu ugostila i druge brojne posjetitelje - uključujući nedavno i Folklorni ansambl „Linđo“ te izaslanstvo neretvanskih lađara.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/suica-u-bruxelles-dovodi-lindo-i-neretvanske...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/suica-u-bruxelles-dovodi-vatrogasce-iz-dubra...