Eurozastupnica Ivana Maletić objavila je novi broj svog newslettera - mjesečnika I'M - koji izdaje s ciljem informiranja javnosti o događajima vezanima za EU i Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-eu-fondovi-kao-pokre...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-ek-analize-potvrduju...

Nastavak Grčićevih obmana! 

Naša financijska stručnjakinja Maletić se u uvodniku osvrnula na SDP-ovu vladu koja je nakon tri godine i tri mjeseca progovorila o EU fondovima. No vječni optimist bez pokrića Branko Grčić i dalje pokušava obmanjivati javnost o „učinkovitom“ povlačenju sredstava iz EU fondova premda analize nedvosmisleno pokazuju da će Hrvatska u 2016. i 2017. imati siguran gubitak od čak 800 milijuna eura.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-grcic-i-dalje-uporno-obmanjuje-javnost...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-nakon-propalih-projekata-hajda...

Ad hoc populističke mjere

Slijedi autorski članak predsjednika HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislava Ćorića, docenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, o aprecijaciji švicarske nacionalne valute i posljedicama za europska gospodarstva. Dr. Ćorić analizira iskustva drugih europskih zemalja koje su bile pogođene ovim problemom. Ističe pritom da je mjera SDP-ove vlade zamrzavanja tečaja švicarskog franka na godinu dana proizvela željeni učinak - kupljeno je vrijeme i šira javnost se umirila, očekujući dugoročno rješenje problema. No sustavnom pristupu problemu još uvijek nismo svjedočili. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konverzija-jedino-dugorocno-rj...

Dragocjena slovačka iskustva 

Glavni ekonomski analitičar slovačke političke stranke iz redova pučana Most-Hid (ujedno i bivši savjetnik ministra financija Ivana Mikloša) Tomáš Meravý u, također, autorskom članku govori o slovačkom iskustvu u provedbi reformi te iznosi niz preporuka za Hrvatsku.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/dzurinda-slovacka-iskustva-za-gospodarski-op...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/da-karamarko-moze

http://www.hdz.hr/vijest/eu/novi-broj-mjesecnika-im-kako-je-slovacka-izi...

Svega pet posto projekata 

U glavnoj temi broja Maletić minuciozno analizira neuspjehe u povlačenju sredstava iz EU fondova, iznoseći poražavajuću činjenicu - da je ugovoreno svega pet posto projekata koje je Milanovićeva vlada najavila u svom zaključku u svibnju 2014. godine. Grafički prikaz pregledno pokazuje sve obećane projekte te potvrđuje alarmantne brojke.  

http://www.hdz.hr/vijest/eu/video-milanovicevi-ministri-otkrili-eu-fondo...

Mjesečnik I'M u cijelosti vam je dostupan na donjem linku:

http://issuu.com/ivanamaletic/docs/im3_2015