Nakon posjeta Šibensko-kninskoj županiji, kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a 9. su dan predizborne turneje proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/plava-skupina-iz-pobjednickog-sibenika-eu-sredstva-preporodila-i-kresimirov-grad

Obilazak je započeo u Popovači i Kutini, gdje su se naši kandidati družili s građanima te im približili programske prioritete i ciljeve HDZ-a, ali i sve prednosti koje upravo članstvom u Europskoj uniji ostvaruju hrvatski građani, pa tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Novska: Nova radna mjesta

Nova postaja - Novska. Plava je skupina obišla Poduzetnički inkubator „PISMO - Novska“, koji je fokusiran na industriju video-igara. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, i to s 19.038.127,84 kn od ukupnih 20.293.944,35 kn! Taj projekt ne samo da stvara nova radna mjesta i pokreće razvoj, nego i snažno pozicionira RH na gaming tržištu i u industriji računalnih igara, najbrže rastućoj industriji na svijetu!

Kandidati su, također u Novskoj, imali priliku obići gradilište Dječjeg vrtića „Uklade“ za koji je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izdvojilo 1.5 milijuna kuna, uz dodatna sredstva Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Bljesak - jedan od temelja slobode!

U nastavku obilaska naši kandidati bili su u središtu Jasenovca, gdje su posjetili novootvorenu Spomen-sobu poginulim hrvatskim braniteljima u Vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak.

Tom je prilikom domaćin Ivo Žinić, prvi čovjek županijskog HDZ-a i sisačko-moslavački župan te i sam dragovoljac Domovinskog rata, naglasio da je Bljesak jedan od temelja hrvatske slobode:

- Oslobodivši zapadnu Slavoniju, znali smo da ćemo osloboditi i cijelu Lijepu Našu. Znali smo da je propao projekt velike Srbije! To je bio cilj koji je postavio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, kao što su i ulazak u NATO i EU bilo njegovi strateški ciljevi. I to smo ostvarili!

EU fondovi i za sisačku bolnicu!

U županijskom sjedištu Sisku, Gradu svetog Kvirina, kandidati su obišli radove na izgradnji središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 106 milijuna kuna, od čega je 70 milijuna osigurano iz EU fondova!

Izgradnjom paviljona unaprijedit će se skrb za sve pacijente, ali će se poboljšati i uvjeti za liječnike i medicinsko osoblje, koji će zahvaljujući europskim sredstvima dobiti i najmoderniju opremu!

Središnji predizborni skup

Na kraju još jednoga uspješnog dana, središnji predizborni skup održan je u prepunoj dvorani Hotela „Panonija“ u Sisku, na kojem su se predstavili naši kandidati Dubravka Šuica, dr. sc. Tomislav Sokol, Željana Zovko i dr. sc. Nikolina Brnjac, izrazivši zadovoljstvo projektima koji se ostvaruju u Sisačko-moslavačkoj županiji. A bit će ih još i više!

Dr. sc. Nikolina Brnjac (za Radio Quirinus): U sljedećoj EU omotnici (2021-2027) očekujemo više od 1.5 milijarde eura investicija isključivo za prometni sektor. Nakon primjera Pelješkog mosta, investicije od 3.5 milijardi kuna, ne moramo niti govoriti što to znači za razvoj Hrvatske i zapošljavanje! Dobar primjer imamo i u Istarskoj županiji: 1,2 milijarde kuna investicija u puni profil Istarskog ipsilona i njegovo spajanje na Hrvatske autoceste donosi još 1.000 novih radnih mjesta! Ulaganja u prometni sektor za sobom automatski povlače zapošljavanje & razvoja gospodarstva - i to je jedan od konkretnih benefita članstva u EU-u!

Dr. sc. Tomislav Sokol (za Radio Quirinus): Pitanje migracija izuzetno je važno, kao i pristupanje Schengenu. EU nam daje okvir i sredstva kako bismo mogli, u interesu svih hrvatskih ljudi, nadzirati i sprječavati ilegalne migracije. Iz europskog proračuna povukli smo milijardu kuna samo za opremanje granične policije! Imamo 6.500 policajaca koji čuvaju hrvatsku granicu - i tu nema kompromisa! A prisjetimo se kako je to bilo 2015. godine. Tada je SDP-ova Vlada dopustila da migranti nekontrolirano prelaze granicu. Nije se znalo tko je uopće ušao u Hrvatsku, ni tko je gdje i kako prešao.