(VIDEO) Istarska županija. Kandidati „plave skupine“ naše koalicijske liste Dubravka Šuica i Ivan Sablić u nastavku sadržajnog dana posjetili su Rovinj i Pazin. 

U Rovinju su se sastali s obrtnicima, vrijednim ljudima čija je djelatnost jedna od okosnica svakoga nacionalnog gospodarstva. No u Hrvatskoj im se obrti svakodnevno gase - ili su im računi u blokadi! – „zahvaljujući“ katastrofalnim potezima SDP-ove vlade. Jednodušno su stoga zavapili našim kandidatima, izmučeni Linićevim poreznim terorom:

 - Očekivali smo da će biti potrebno određeno vrijeme stagnacije dok se Vlada uhoda, recimo dok se brod usidri. Nažalost, toliko smo dugo čekali da je brod potonuo!

Milanović out

Iskustvo u promociji hrvatskog poduzetništva podijelio je pak s njima Sablić, jedini predstavnik iseljeništva na svim eurolistama. I ohrabrio ih - HDZ zna kako im olakšati poslovanje:  

- Surađivao sam s poduzetnicima iz ovih krajeva na području pekarstva i promocije turizma. Kada ste, recimo, 2011. pitali nekoga za investicije, uglavnom je odgovorao da Hrvatska nije u EU i tu se interes gubio. A sada, kada su nam se otvorile nove mogućnosti, blagodati EU leže neiskorištene! Čak 11,3 milijardi eura bespovratnih sredstava nisu iskorišteni, a to je onaj zamah koji smo trebali dobiti! Pravna nesigurnost, porezno opterećenje, parafiskalni nameti - sve to koči investicije! Mi, za razliku od ove vlade,  gospodarski prosperitet stavljamo u prvi plan. Moramo smijeniti onoga koji nas predstavlja u Europskom vijeću, a to je premijer Milanović! 

Kite se tuđim perjem

Sljedeća postaja - Pazin. Na presici pitanje koje je najviše zanimalo nazočne bio je Pelješki most, na što je iscrpno odgovorala Šuica. Jer, upravo je ona u Bruxellesu i inicirala sastanak s EU povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom zbog problema prometne izoliranosti Dubrovačke županije. I ne zaboravimo još jedan detalj: „neinventivna vlada“ - kako ju je Šuica jednom prilikom dobro opisala - nazivala je zagovaratelje mosta „luđacima“, a na kraju su sami morali, pod pritiskom HDZ-a i javnosti, prihvatiti ono protiv čega su se žestoko borili. Uistinu „inventivno“! No kad je riječ o SDP-u, ništa nas ne može začuditi...

http://www.hdz.hr/vijest/eu/na-inicijativu-dubravke-suice-dubrovacki-europarlamentarci-zajedno-za-peljeski-most

- Pelješki most se može izgraditi uz pomoć EU fondova! Vlada ga je nekoć nazivala „projektom za budale“, a sada je morala priznati svoju pogrešku! Ne samo to, nego danas neki SDP-ovi kandidati stavljaju Pelješki most kao okosnicu svog programa. Kakvog li licemjerja! 

21 iznevjereno obećanje

Uspješni pohod Istarskoj županiji završen je predizbornim skupom u Pazinu, gdje je okupljene pozdravio domaćin, prvi čovjek istarskog HDZ-a Ivan Bubić: 

- Narod je nasjeo na 21 obećanje aktualne vlasti, ali više nitko ne može biti u zabludi! Trebamo sniziti poreze, maknuti prepreke ulaganjima, pokrenuti proizvodnju, otvoriti se investicijama. Obećanja je dosta, moramo učiniti sve kako bismo pokrenuli gospodarstvo!

Sablić je pak istaknuo da se jedini odgovor na nerad i nesposobnost aktualne vlasti nalazi u našim kandidatima za euroizbore:

- Kada govorimo o našoj koalicijskoj listi, govorimo o ljudima koji su doista spremni braniti hrvatske interese u EP-u. Oni nisu „zečevi“, nemaju prikrivene namjere, tu su jer žele biti u Bruxellesu i zastupati sve hrvatske građane! 

Zaboravili na poljoprivredu

Završni govor održala je Šuica, dosadašnja voditeljica HDZ-ove delegacije u EP-u:

- U vašoj županiji se, mjereći BDP-om, može govoriti o razvijenosti, ali prostora za napredak još ima. Postoji golemi poljoprivredni potencijal, a za što je i namijenjeno 40 posto europskog proračuna. No do današnjeg dana nijedan euro u tu svrhu nije povučen jer Vlada ne radi svoj posao! Sve države u okružju su izašle iz krize, ili su na tom putu, a kod nas nema ni naznaka oporavka. Vlada je neaktivna, inertna i nedovoljno kompetentna. Potrebna je promjena! 

Nakon Istarske, kandidati naše koalicijske liste danas kampanju nastavljaju u Zadarskoj županiji.