HDZ-ove kandidatkinje i kandidati na izborima za Europski parlament iz Zelene skupine (Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić) obilazak Osječko-baranjske županije - nakon Đakova i Drenja - nastavili su posjetom Osijeku, gdje su održali tribinu o prednostima članstva u EU-u, i druženjem s građanima u Našicama.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/iz-dakova-europska-sredstva-za-razvoj-hrvatskog-sela-modernu-i-konkurentnu-poljoprivredu

TRIBINA „PREDNOSTI ULASKA U RH U EU“ (HOTEL OSIJEK)

Stjepan Adanić: Hrvatska demokratska zajednica doći će do nove pobjede, idemo smjerom koji je zacrtao još prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, kojem sam imao čast biti bliski suradnik tijekom obrane Domovine od velikosrpske agresije!

Danijel Marušić: Tražili smo Vladu koja će kvalitetno provoditi projekte u Slavoniji. Samo u Brodsko-posavskoj županiji obnavlja se desetak zdravstvenih ustanova i škola! Ova Vlada radi odgovorno i sustavno uz partnerski odnos prema županijama.

Stjepan Ribić: U rat sam otišao s 14 godina, a sa suprugom Talijankom i djecom odlučio ostati u našoj Slavoniji. U kampanji me ne zanimaju podmetanja, nego samo činjenice. A činjenica jest da je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem - kroz povlačenje sredstava iz EU fondova - vratio nadu istoku Hrvatske!

Marijana Balić: Moje djetinjstvo obilježila je osobna tragedija, ali svaki ožiljak dao mi je dodatnu snagu da nastavim naprijed! Život sam posvetila razvitku hrvatskog društva, ravnomjernom razvoju Lijepe Naše i europskim projektima na dobrobit svog Vukovara!

Sunčana Glavak: Benefite članstva u EU-u moramo još snažnije iskoristiti kako bismo stali uz bok najrazvijenijim članicama. Vjerujem u vas i našu stranku, u našu pobjedu i našu snažnu Hrvatsku u razvijenoj Europskoj uniji!

Karlo Ressler: Vodit ćemo pozitivnu kampanju orijentiranu na budućnost. Želimo jasno pokazati razliku između HDZ-a i ostale 32 liste koje se natječu za povjerenje hrvatskih birača. Razlikujemo se od njih po tri osnovna elementa. Prvo, imamo jasne narodnjačke i demokršćanske vrijednosti, uvjerenje o europskom smjeru Hrvatske, ali i o potrebi promoviranja hrvatskog identiteta unutar Europe. Drugo, imamo potrebno stručno znanje koje je temelj gospodarskih i društvenih iskoraka. To je vidljivo i iz rada naše Vlade koju predvodi predsjednik Andrej Plenković. Imamo oko sto tisuća radnih mjesta više nego na početku mandata!

Treće i ne manje važno, vjerujemo u svoje mogućnosti, odbacujemo defetizam i samosažaljenje koji neki žele nametnuti hrvatskom narodu. Bez toga nema pravog napretka. Vjerujemo u uspješnu Hrvatsku, vjerujemo da možemo nastaviti mijenjati našu zemlju na bolje. Razlika između odgovornosti i znanja, s jedne strane, te politika malodušnosti, straha, izolacije i eksperimenata, s druge, vrlo je jasna. Ključno je da Hrvatska dobije zastupnike koji će se znati i moći založiti za hrvatske nacionalne interese u Bruxellesu. To je ulog ovih izbora i o tome se odlučuje u nedjelju 26. Svibnja!

NAŠICE - stranački štand & druženje s građanima (Trg dr. Franje Tuđmana)

U ugodnom razgovoru s građanima u Našicama naši su kandidati naglašavali „opipljive“ prednosti članstva u Europskoj uniji, i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Hrvatska je od pristupanja Uniji, primjerice, iz EU proračuna dobila preko 14 milijardi kuna više nego što je u nj uplatila, a čak 80% svih javnih investicija u Hrvatskoj financira se iz EU fondova! Predstavljanje konkretnih projekata poput gradnje i obnove vrtića, škola, cesta te mostova i jest jedan od glavnih ciljeva same kampanje - kako bi građani bili maksimalno informirani o tim pitanjima koja izravno utječu na njihov život!