Plava skupina HDZ-a za EU izbore 6. dana turneje Lijepom Našom posjetila je Ličko-senjsku županiju. Jutro na Pagu proveli su u Lunu, najsjevernijem mjestu na tom otoku, obilazeći znamenite „Vrtove lunjskih maslina“, jedno od samo 7 staništa divljih maslina na svijetu. Za taj projekt, koji se proteže na oko 24 hektara površine, glavninu sredstava od oko 680.000 eura osigurala je Europska unija u prvoj fazi te još 100.000 eura u drugoj fazi.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/postujuci-proslost-gradimo-buducnost-velika-gorica-od-zg-spavaonice-do-grada-s-najvecom

Aglomeracija Novalja - EU projekt

Naši kandidati potom su posjetili OPG Škunca i upoznali obitelj koja je odličan primjer kako se uz potporu EU fondova može razviti dobar posao u poljoprivredi te ostankom na otoku i zapošljavanjem pridonijeti lokalnoj zajednici!

Uslijedili su Novalja (druženje s građanima), i radovi na projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja“ (naselja Metajna-Kustići-Zubovići), vrijednom (s PDV-om) 310.441.862,11 kuna: ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda EU-a iznosi 172.494.435,80 kuna!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/vidljive-eu-prednosti-i-u-zadarskoj-zupaniji-za-aglomeraciju-nin-vrsi-privlaka-tocno

Europa pripada svima nama!

Nova postaja - Senj, utvrda HDZ-a u kojoj smo na nedavnim izborima za ličko-senjsku Županijsku skupštinu dobili više od 50 posto! U prostorijama naše stranke, kandidati Plave skupine predstavili su Program „Hrvatska za generacije“.

Domaćini skupa bili su predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Senj i gradonačelnik Sanjin Rukavina te predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Marijan Kustić koji su pozvali sve građane da iziđu na izbore 26. svibnja i time sudjeluju u oblikovanju EU-a u idućih pet godina. Jer Europa pripada svima nama!

Lijepi i uspješni dan u Ličko-senjskoj županiji kandidati su završili središnjim skupom u Otočcu, gdje ih je u punoj dvorani članova i simpatizera HDZ-a ugostio, kao dobar domaćin, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Branislav Šutić.

Dubravka Šuica: Ovo su važni izbori, i oni nisu samo za nas 12 kandidata na listi, već i za vašu županiju i vaše gradove i općine! Ovo su izbori koji određuju kojim će smjerom ići Hrvatska! Zalažem se za jaku Hrvatsku u Europi i svijetu, bez Europe dviju brzina! Želimo pristupiti Schengenu radi vlastite još veće sigurnosti, ali i još učinkovitije koristiti sve prednosti EU članstva kako bismo dostigli razvijene zemlje zapadne Europe!

Tomislav Sokol: Naša stranka i cijela Europska unija temelje se na demokršćanskim načelima. Ovo je državotvorna, demokršćanska lista koja će znati cijeniti doprinos građana! Naša je Vlada uložila milijardu kuna iz EU sredstava u zaštitu hrvatskih granica od nelegalnih migracija!

Goran Pauk: Moje su ključno opredjeljenje ravnomjerni regionalni razvoj i politike koje će naše županije dići na europsku razinu! Idemo naprijed jer nam Europa omogućuje mnogo toga, moramo to iskoristiti! Budućnost se stvara na europskim izborima 26. svibnja - izaberimo Hrvatsku za generacije!

Nikolina Brnjac: Veliki je posao pred nama, u sljedećem financijskom razdoblju EU-a očekuje nas 1,5 milijarda eura investicija u prometnu infrastrukturu. A ne zaboravimo - prometni sektor trenutačno zapošljava 10 milijuna ljudi u cijeloj EU! Do sada smo uložili oko 50 milijuna kuna u luke u Ličko-senjskoj županiji, a potičemo lučke uprave Senj i Novalju da nastave s pripremom projekata – pred nama je novih 15 milijuna kuna investicija!

Domagoj Maroević: Zalažem se za more, očuvanje našeg Jadrana i za uređenje luka. Iz EU-a imamo na raspolaganju 80 milijuna eura samo za izgradnju lučke infrastrukture u javnome linijskom prijevozu. Vjerujem da ćemo u idućem razdoblju na taj način financirati i izgradnju komunalnih vezova u lukama koje su otvorene za javni prijevoz!