„Perspektive proširenja EU na zemlje jugoistočne Europe“ naziv je okruglog stola koji su u Gradskom odboru Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba organizirali Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, Zaklada Konrad Adenauer i ENOP. Pozdravnim govorom, mnogobrojnim nazočnima su se obratili predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba Gordan Jandroković, ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina i voditelj ureda za Hrvatsku Zaklade Konrad Adenauer Reinhard Wessel.

Predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba Gordan Jandroković naglasio je kako je važnost završetka pregovora bitna za budućnost Hrvatske i okretanje novoj fazi u razvoju moderne Hrvatske države. „Hrvatska Vlada i HDZ smatraju da sve zemlje koje ispune uvjete imaju pravo postati članice EU i NATO-a. To je članstvo jamstvo stabilnosti regije i gospodarskog napretka. Treće desetljeće hrvatske državnosti mora biti posvećeno izgradnji institucija, snaženju gospodarstva i jačanju međunarodnog položaja Hrvatske.“- zaključio je Jandroković.
 

Predavači, Davor Božinović, Martin Mayer, Andrej Plenković i Željko Tanjić, govorili su o komunikacijskoj strategiji RH o EU pitanjima, europskim integracijama i demokršćanskim vrijednostima te treba li Hrvatskoj kao 28. članici EU nova vanjska i sigurnosna politika.