Osmi dan predizborne turneje Lijepom Našom kandidati Plave skupine HDZ-a dugo će pamtiti! U pobjedničkoj Šibensko-kninskoj županiji obilazak je započeo prelijepom vijesti: naš kandidat „Obadva, oba su pala!“ Goran Pauk, dugogodišnji župan, dobio je treće dijete sinčića Bornu!

Dobrim vijestima tu nije bio kraj: u Krešimirovu su Gradu šibenski gradonačelnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a dr. Željko Burić te predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić izvijestili kandidate o vrhunskim rezultatima koje je naša stranka postigla na nedjeljnim izborima za vijeća mjesne samouprave - od ukupno 337 vijećnika, imamo ih - 258! Ili 77%!

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/trijumf-u-sibeniku-od-45-gradskih-cetvrti-mjesnih-odbora-imamo-apsolutnu-vecinu-u-39

Skradin - 11. sajam agroturizma

Kandidati su tako u slavljeničkom tonu i pobjedničkom ozračju, pršteći od optimizma, prvo u osunčanom Šibeniku predstavili Program „Hrvatska ZA generacije“ i ključne poruke naše pozitivne kampanje okrenute budućnosti, kako bi se potom uputili u Skradin - na svečano otvaranje 11. sajma agroturizma Šibensko-kninske županije na ulazu u Nacionalni park Krka, gdje su se susreli s potpredsjednikom naše i Vlade i stranke Tomislavom Tolušićem te osječko-baranjskim županom i članom Predsjedništva HDZ-a Ivanom Anušićem.

I u Gradu svetog Jeronima, naravno, uslijedilo je druženje s mještanima, uz uobičajeno ugodne i korisne razgovore o konkretnim benefitima hrvatskog članstva u EU-u i europskim projektima koji ljudima i u ovoj županiji čine život boljim i ljepšim. 

Aglomeracija & šibenska bolnica

Iz Skradina natrag u - Šibenik. Kandidati su na Baldekinu položili vijenac i pomolili se za vječni spokoj naših heroja kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, nakon čega su pohodili radove na izgradnji sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Grada Šibenika, ukupne vrijednosti 397.025.090 kuna (bez PDV-a), od čega je 272.004.105,52 kuna nepovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije!

Posebno zadovoljstvo izrazili su posjetom šibenskoj bolnici. Jedno što je njoj rođen mali Borna Pauk (v. okvir), drugo što je za - punim nazivom - „Poboljšanje pristupa dnevnoj bolnici oftamologije i dermatologije i ostalim dnevnim bolnicama i jednodnevnim kirurgijama Opće bolnice Šibensko-kninske županije“ iz EU fonda za regionalni razvoj dobiveno čak 39.182.193,38 kuna od ukupnih 46.414.521,75 - kolika je vrijednost toga važnog projekta!

Tvrđava Barone - turistička atrakcija

Kandidati su imali priliku obići i gradilište Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, projekt ukupne vrijednosti 27.7 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 20 milijuna!

Predivnu sliku Šibenika naša Plava skupina upotpunila je na tvrđavi Barone, turističko-kulturnoj atrakciji obnovljenoj također sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, s točnije 7.454.151 kuna!

DAROVI ZA MALOG BORNU!

Kolegice i kolege iz Plave skupine HDZ-a, s kojima obilazi Lijepu Našu, ugodno su iznenadili našeg kandidata "Obadva, oba su pala" Gorana Pauka u rodnom mu Krešimirovu Gradu. Dočekali su ga ispred šibenske bolnice, u koju je došao zagrliti i izljubiti svog sinčića i suprugu, i dali mu darove za malog Bornu. Čestitamo našem Goranu i ponosnoj mami Katarini! „Mali je baš smišan, super je, ima tri i pol kile“ - kazao nam je šibensko-kninski župan.

A otkrit ćemo i jednu malu tajnu: i naši kandidati Dr. sc. Tomislav Sokol i Domagoj Maroević čekaju prinove!

IZJAVE NAŠIH KANDIDAT(KINJ)A

Dubravka Šuica: Imamo pobjedničku, proeuropsku i domoljubnu listu! 30 godina sam u HDZ-u, i danas nam više nego ikada treba vaša podrška za pobjedu - ZA snažnu Hrvatsku u razvijenoj i sigurnoj Europi! Sigurna sam da ćemo, zajedno, pobijediti i 26. svibnja!

Goran Pauk:  Naša ministrica Marija Pejčinović Burić uskoro će vjerojatno postati glavna tajnica Vijeća Europe, a naša Šibenčanka Ivana Maletić članica Europskoga revizorskog suda.  U prosincu nas čeka veliki skup Europske pučke stranke, najjače političke grupacije Starog kontinenta, upravo u Hrvatskoj kako bi se dao pečat svemu onom što radi HDZ na čelu s predsjednikom Plenkovićem. I kao kruna svega, 2020. čeka nas predsjedanje Europskom unijom. Sjetite se '91, gdje sam bio i što sam radio na Zečevu!? Gledao sam agresore preko nišana, branio Domovinu, plakao kao dijete sa svim svojim suborcima kad su RH priznale prve zemlje. A gdje smo sad? Na čelu Europske unije, dragi prijatelji!