(VIDEO) Nositelji HDZ-ove i SDP-ove koalicijske liste Andrej Plenković i Neven Mimica gostovali su u četvrtak, 24. travnja, u prvome velikome predizbornom sučeljavanju u ‪“60 minuta‬ s Tihomirom Ladišićem“ na 24sata TV. Rezultati on-line ankete zorno svjedoče o odnosu snaga i utemeljenosti argumenata dvojice konkurenata: Plenković je na kraju izravnog prijenosa vodio s 83 naspram 17 posto! Prenosimo dio njegovih poruka

MILANOVIĆ: Bahatost, isključivost, nezrelost

Karamarko je pokazao spremnost i otvorenost za suradnju sa svima ako je to u interesu hrvatskih građana, no Milanović je odbijao svaki dijalog. Premijer ne komunicira s koalicijskim partnerima, ne razgovara s ministrom financija, godinu dana se nije nijednom čuo s Toninom Piculom. Dakle, ne iskazuje političku zrelost. Umjesto da gradi mostove sa svima - sindikatima, Crkvom, oporbom - on radi suprotno.

Nakon što smo postali punopravni član EU, ni ministrica vanjskih poslova - a kamoli premijer! - nisu održali nijedan sastanak sa svim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. I to dovoljno govori o želji za dijalogom ove vlasti. 

EU FONDOVI: Pitanje političke odgovornosti!

Zašto podcjenjujete javnost? Pa ona itekako vidi da od Plana 21 nije ostalo ništa. SDP-ova se vlada jednostavno nije snašla u članstvu, a najgori su primjer EU fondovi - niste povukli tako reći ni centa! Propustili ste veliku šansu. Pozivate se na probleme s kašnjenjem „Grčićeva softvera“? Ma to je pitanje političke odgovornosti!

Vlada nije dobro planirala smjernice fiskalne politike. Napravili su previše pokušaja i pogreški s uravnotežavanjem proračuna. EU želi da mjere koje Vlada poduzima budu dugoročnog karaktera, a ne ad hoc. Ovo su računovodstvene mjere. Jedino pravo rješenje su kvalitetne reforme državne uprave, pravosuđa, poslovnog okružja… Jedino se tako može smanjiti deficit, o čemu je HDZ konkretno govorio na jučerašnjoj investicijskoj konferenciji u Zagrebu. Naše su mjere vrlo jasne, razvojno-investicijski projekti ostvarivi, program je cjelovit. 

http://www.24sata.hr/politika/plenkovic-i-mimica-prvo-veliko-suceljavanje-uoci-euroizbora-363716

I ona jedina pamtljiva Mimičina teza bila je na tragu uobičajenoga SDP-ova „povratka u prošlost“ - da HDZ nije proveo reforme te da sada od Milanovića ne treba očekivati čuda. Kao da već nisu dvije pol godine na vlasti. Kao da će nemušti pokušaji svaljivanja krivnje za vlastite neuspjehe otvoriti radna mjesta.

Da, HDZ je valjda kriv i zato što su oni nesposobni!

Sučeljavanje dvojice nositelja pogledajte u cijelosti: