Šibensko-kninska županija. Donosimo najvažnije naglaske s konferencije za novinare županijskog odbora naše stranke u povodu premoćne pobjede HDZ-ove koalicije na EU izborima:

JOSIPA RIMAC (članica Predsjedništva HDZ-a & kninska gradonačelnica)

Rezultati su najbolji za HDZ još od devedesetih godina. Naša je koalicija pobijedila u svim gradovima u županiji i u velikoj većini općina. Terenski rad predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u ove dvije godine došao je na svoje, a sigurna sam da ćemo isto tako odlične rezultate, ako ne i bolje, ostvariti i na predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Politika našeg predsjednika zaslužna je za ovakav rezultat!

Također, ovo je najbolji pokazatelj što građani misle o aktualnoj vladi. Šibensko-kninska županija još je jednom dokazala da je županija Hrvatske demokratske zajednice!

GORAN PAUK (predsjednik GO HDZ-a Šibenik & šibensko-kninski župan)

Pobjeda je plod velikog rada, koji su birači su prepoznali. HDZ-ova koalicijska lista u Šibeniku je osvojila 5.179 glasova, a SDP-ova tek 3.622. Pobjeda je i rezultat dobrog odabira koalicijskih partnera, a što će se svakako vidjeti i na svim dolazećim izborima.

NEDILJKO DUJIĆ (potpredsjednik ŽO HDZ-a i skradinski gradonačelnik)

Rezultati su vrlo jasna poruka Zoranu Milanoviću da je došlo vrijeme za raspisivanje prijevremenih izbora! 

Na presici su još sudjelovali gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić te dožupan (i tajnik ŽO HDZ-a) Tomislav Vrdoljak.