Vukovarsko-srijemska županija. I na istoku Slavonije apsolutna nadmoć naše koalicijske liste - 52,33 posto! Samo neki postoci: Vukovar - 49,35; Vinkovci - 50,54; Tovarnik 67,41! 

Na ovakve izvrsne rezultate osvrnuli su se na presici u Vukovaru predsjednik županijskog HDZ-a i župan Božo Galić (ujedno i nacionalni potpredsjednik HDZ-a), potpredsjednik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, prvi čovjek vukovarskog (gradskog) HDZ-a Damir Barna i tajnik županijskog odbora naše stranke Marinko Beljo.

Mentalitet pobjednika

Galić se zahvalio svim glasačima, posebno unesrećenima s područja koje je pogodila katastrofalna poplava:

- Rezultati ovih izbora su pokazatelj odnosa političkih snaga ne samo u našoj županiji, nego i u cijeloj Hrvatskoj. To je odraz stabilnosti HDZ-a i naših koalicijskih partnera! U uzlaznoj smo putanji!

Karlić je ne bez ponosa govorio o apsolutnoj pobjedi naše koalicijske liste u Gradu na Bosutu. I na nacionalnoj su se razini građani odrekli SDP-ove odnarođene vlasti i prozreli njihova lažna obećanja:

- HDZ je jedina snaga koja može izvući državu iz krize, pokrenuti gospodarski oporavak i zapošljavanje mladih! 

I reći ću vam samo još jednu stvar…

Barna se pak osvrnuo na pobjedu u Vukovaru, u kojem je naša koalicijska lista dobila 3.801 glas od ukupno 7.883! 

- Ovo je početak pobjedničkog niza. I na izborima za gradonačelnika 15. lipnja očekujemo pobjedu! A siguran sam u pobjedu naše stranke i na svim sljedećim izborima - i predsjedničkim i parlamentarnim!