(VIDEO) Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija. Kandidati „zelene skupine“ naše koalicijske liste Andrej Plenković i Željana Zovko (HDZ BiH) jučer su predizborni dan započeli u Vrgorcu. S građanima su razgovarali, među inim, o olakšavanju prelaska granice s BiH. Bitna tema za stanovnike ovog kraja!

Sljedeća postaja - Makarska. U svojstvu domaćina dočekao ih je povjerenik gradskog HDZ-a Ivo Kosović. Na skupu je Plenković istaknuo iznimnu važnost euroizbora jer se aktualna vlast pokazala potpuno nekompetentnom riješiti ijedan problem:

Hrvatskoj odredimo smjer!

- Građani su razočarani nesnalaženjem Kukuriku koalicije, katastrofalnom gospodarskom i socijalnom situacijom. Hrvatska ih više ne želi trpjeti, stoga su europski izbori odlična prilika da odredimo smjer kojim će država ići!

Potom su naši kandidati pohodili Knin, gdje im se pridružila naša stručnjakinja za EU fondove Ivana Maletić. Dočekali su ih gradonačelnica Josipa Rimac i čelnik županijskog HDZ-a Ante Kulušić te zajedno posjetili tvornicu vijaka DIV.

I za kraj bogatog dana - Šibenik i predizborni skup u hotelskom kompleksu „Solaris“ pred više od 300 nazočnih. Donosimo glavne naglaske iz govora naših kandidata: 

Maletić: Vlada prozirno manipulira statističkim podacima!

Vlada se hvali rastom izvoza. A zašto? Zato što su prodali zalihe nafte i plina! Hvale se i rastom potrošnje na domaćem tržištu. A što se u biti povećalo? Kupili su si bijesne automobile! Ako njih isključimo, onda potrošnja građana pada za 4 posto u odnosu na prvi kvartal 2013. godine. To radi ova vlada – prozirno manipulira statističkim podacima umjesto da se potrudi poboljšati loš standard građana!

Plenković: Jači nego što pokazuju ankete!

Prema najnovijoj anketi Crobarometar, HDZ-ova koalicija ima 30, a Kukuriku 24,7 posto potpore birača. Živite u sportskom gradu, stoga vas pozivam da ovoj političkoj utakmici pristupimo kao sportskoj - ako vodimo sa šest, onda pobijedimo s 10 posto razlike!

Zovko: Odlučujete o našoj sudbini!

Stabilna BiH s ravnopravnim Hrvatima znači i stabilnu Republiku Hrvatsku i EU. Vaš glas će odrediti buduću politiku prema Hrvatima u BiH i izlaskom na birališta nam itekako možete pomoći. Euroizbori su mnogo više od odluke tko će sjediti u Bruxellesu i Strasbourgu. Odlučujete o našoj sudbini! 

MALETIĆ U ŠIBENIKU I DRNIŠU

Prije nego što se u Kninu pridružila ostalim našim kandidatima, Ivana Maletić u Šibeniku je sudjelovala na svečanoj sjednici Županijske skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade uspješnim građanima. Pohodila je potom Drniš gdje ju je dočekao gradonačelnik Josip Begonja: posjet Crkvi svetog Ante, druženje s građanima, gostovanje na Radio Drnišu...