Europska pučka stranka (EPP), krovna kontinentalna organizacija demokršćanskih i narodnjačkih stranaka (kojoj pripada i HDZ), dobila je novog predsjednika - Francuza Josepha Daula. Karamarkovu čestitku prenosimo u cijelosti: 

Poštovani gospodine predsjedniče Daul,

U ime Hrvatske demokratske zajednice i svoje osobno želim Vam čestitati na izboru za predsjednika Europske pučke stranke (EPP).

Zasigurno je veliki izazov preuzeti tu zahtjevnu dužnost i pripremiti EPP za skorašnje izbore za Europski parlament. U tom smislu, uvjeren sam da će Vaše vodstvo osigurati nove pobjede za našu političku obitelj i Europu. Dopustite mi također da naglasim svoju punu spremnost za rad s Vama u razvoju naših zajedničkih vrijednosti.

S poštovanjem,
Tomislav Karamarko,
predsjednik Hrvatske demokratske zajednice

Novi predsjednik EPP-a, većinske političke grupacije u Europskom parlamentu, jedan je od lidera  Sarkozyjeva UMP-a (Union pour un mouvement populaire - Unija za narodni/pučki pokret), saveza francuskih stranaka desnog centra. Kao rođeni Alzašanin (Strasbourg, 13. travnja 1947.), odgojen je bilingvalno: i francuski i njemački njegovi su materinski jezici. 

Jedinstvo, kontinuitet, odgovornost

- Velika je čast primiti ovaj mandat, pogotovo u ovako izazovnim vremenima. Pred nama su novi izbori i dat ću sve od sebe kako bi EPP i dalje ostao najvećom i najutjecajnijom političkom strankom u Europi. Moj mandat temeljit će se na tri principa: jedinstvo, kontinuitet i odgovornost - izjavio je Daul nakon što je na Političkoj skupštini EPP-a izabran za novog predsjednika.

Na dužnosti je Joseph Daul naslijedio flamanskog demokršćanina Wilfrieda Martensa, koji je 10. listopada, nakon kratke i teške bolesti, preminuo u dobi od 77 godina.