„Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se čestitkama za uspješan ishod referendumu za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Čestitam Vam i dobrodošli kući! Saznao sam da su Vam mnogi svjetski vođe već pisali u proteklih nekoliko tjedana, no moja odluka da pričekam i pišem Vam nakon referenduma temelji se na jednom  vrlo specifičnom razlogu.
A to je, da ste Vi draga Jadranka, ta kojoj se mora čestitati na ovom povijesnom trenutku u povijesti Hrvatske. Zahvaljujući Vama, Vašem vodstvu,Vašoj odlučnosti i odlučnosti Vaše Vlade, Hrvatska je uspjela, ne samo da deblokira, nego i dovrši pristupne pregovore s Europskom unijom u vrijeme kada su svi bili skeptični u vezi završetka pregovora. Rezultat je to teškog rada, iznimno teškog, a ponekad i obeshrabrujućeg, međutim, ustrajali ste i kao što je HDZ izveo Hrvatsku iz komunizma među obitelj slobodnih naroda prije malo više od 20 godina, tako je i sada pod Vašim vodstvom, Hrvatsku vratio natrag među obitelj europskih naroda, gdje je uvijek i pripadala. Stoga, sve zasluge i pohvale  trebaju ići Vama.
Do današnjeg dana  sjećam se Vašeg prvog EPP Summit-a u listopadu 2009 i koliko pažnje i privrženosti ste donijeli za naš stol. Od toga dana, svi nama bilo je jasno da imamo ozbiljnog lidera među nama. Vaš izniman trud i posvećenost Hrvatskoj značajno je pridonijelo ovom uspjehu. Sve reforme, pokrenute od Vaše Vlade, borba protiv korupcije, te uspješno okončanje blokade pristupnih pregovora bili su okrunjeni Vašim potpisom na Ugovor o pristupanju, u prosincu prošle godine.
Nedvojbeno je kako će povijest zapamtiti da ste Vi Hrvatsku doveli do ovog trenutka, u Europsku uniju. Vaš veliki trud i zalaganje priskrbilo Vam je veliko poštovanje i mnoštvo prijatelja u Europi i međunarodnoj zajednici, a ja sam sretan, jer sam jedan od njih. Vi i građani Hrvatske uvijek će  te imati moju podršku i pomoć i u budućnosti kada će te i dalje predstavljati i boriti se na najbolji način za interese Hrvatske u našoj europskoj obitelji“.