(VIDEO) Osječko-baranjska županija. Nakon Osijeka, kandidati iz „zelene skupine“ naše pobjedničke liste pohodili su jučer Valpovo, Dardu, Belišće i Beli Manastir; družili se s građanima te održali dvije tribine (Valpovo i Beli Manastir). 

Slavonci i Baranjci postavili su niz pitanja o mogućnostima koje Hrvatskoj otvara članstvo u Europskoj uniji, s naglaskom na povlačenju novca iz EU fondova, no jedno im drugo, ipak, nije silazilo s usta - Kada ćemo se napokon riješiti diletantske i aferama rastočene SDP-ove vlasti?! Ništa čudno s obzirom na očajno gospodarsko-socijalno stanje u koje nas je dovela. 

Prenosimo neke od jučerašnjih poruka nositelja naše pobjedničke liste mr. sc. Andreja Plenkovića i kandidatkinje mr. sc. Ivane Maletić, najbolje poznavateljice problematike EU fondova u Hrvatskoj.

PLENKOVIĆ: Totalna nezainteresiranost za sudbinu zemlje

Na našoj su listi dokazane, vjerodostojne osobe čiji je motiv za kandidaturu bilo i ostalo zastupanje hrvatskih interesa u Europskom parlamentu. Nositelji svih ostalih lista - od lijevih do desnih - jasno su rekli da se kandidiraju, ali da ne žele biti zastupnici. Tako koriste novac poreznih obveznika kojim se financiraju izbori kako bi testirali svoju popularnost za neke druge izbore! Što je nepoželjno pogotovo u izbornom sustavu s preferiranim glasovima!

O poznavanju europskih prilika i brizi za nacionalne interese SDP-ove koalicije dovoljno govori činjenica da nitko iz Vlade u zadnjih deset mjeseci nije pozvao eurozastupnike na sastanak kako bi se definirao okvir djelovanja RH u EU. Ne samo da nisu razgovarali sa zastupnicima HDZ-ove koalicije, već je i šef SDP-ove delegacije u EP-u Tonino Picula javno priznao da sa svojim partijskim predsjednikom i premijerom ne razgovara već gotovo godinu dana! 

MALETIĆ: Projekti stoje, a vlada spava

Vlada nije u stanju niti pročitati ni razumjeti poruke koje je Europska komisija zapisala u svojim dokumentima. Hrvatska ne može postići rast dok ne otvori izvore financiranja malim i srednjim poduzetnicima i ne počne koristiti nepovratna sredstva iz EU fondova. Za poljoprivredu samo iz pretpristupnog razdoblja na raspolaganju stoji 500 milijuna kuna koje još uvijek nisu potrošene, a još 2.5 milijarde kuna dodijeljenih poljoprivredi i ruralnom razvoju za 2014. čeka da bude potrošeno. I to za projekte u svinjogojstvu, govedarstvu, mljekarstvu, peradarstvu, voćarstvu i povrtlarstvu, uzgoju žitarica… Ukratko, za sve što treba našim poljoprivrednicima! Nažalost, zbog Vlade koja ne zna i ne radi, ruralni krajevi i hrvatska poljoprivreda propadaju i ostaju bez novca iz Europskog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj.