Kandidatkinje i kandidati Plave skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament nastavili su turneju u Splitsko-dalmatinskoj županiji posjetom jednom od bisera našeg Jadrana - otoku Braču!

Izgradnja obilaznice

Nakon obilaska Supetra i Sutivana & ugodnog druženja s građanima, naši kandidati nazočili su otvaranju radova na izgradnji obilaznice naselja Ložišća (Općina Milna) - s ministrom mora, prometa i infrastrukture (i potpredsjednikom HDZ-a) Olegom Butkovićem te ministrom uprave (i političkim tajnikom HDZ-a) Lovrom Kušćevićem.

Radi se o još jednom prometno-infrastrukturnom projektu naše Vlade - ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dovrsena-izgradnja-1-faze-brze-ceste-vrbovec-bjelovar-virovitica-madarska

Obnova pariške Notre-Dame

O kvaliteti proizvodnih djelatnosti na hrvatskim otocima naši su se kandidati iz prve ruke osvjedočili tijekom posjeta Klesarskoj školi Pučišća, koja obilježava 110 godina postojanja i obrazovanja vrhunskih majstora za obradu kamena.

Tamara Plastić, ravnateljica Klesarske škole u toj općini u kojoj je - usput budi rečeno - HDZ na vlasti (načelnik: Marino Kaštelan), ne bez ponosa je izdvojila da će upravo majstori iz Pučišća sudjelovati u obnovi pariške Notre-Dame, što potvrđuje koliko naša kamenoklesarska djelatnost obogaćuje europsku graditeljsku baštinu!

Kanalizacijski kolektor - 100% EU fondovi

Kandidati su posebno zadovoljstvo izrazili posjetom Postirima (načelnik: naš Siniša Marović), koje se mogu pohvaliti mnoštvom projekata u tijeku, a ponajviše Kanalizacijskim kolektorom Dol-Postira koji se u potpunosti financira iz EU fondova - i to u iznosu od 5.500.000 kuna!

Dubravka Šuica (za TV Jadran): Važna je poruka i za Jadran da smo u ovom sazivu Europskog parlamenta nedavno donijeli Rezoluciju o zabrani uporabe plastike za jednokratnu uporabu, koja će stupiti na snagu 2021. godine. Svjesni smo svi pošasti plastike i negativnog utjecaja koji ima na naše more i morski ekosustav. Upravo je borba za zaštitu okoliša jedan od prioriteta mog rada u EP-u - kako bismo očuvali prirodna bogatstva kojim Lijepa Naša obiluje!

Nikolina Brnjac (za TV Jadran): Do sada je naša Vlada u prometnu infrastrukturu samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji uložila više od 800 milijuna kuna, uglavnom europskih sredstava, od čega 80 milijuna u luke! Cilj je da novcem iz EU fondova nastavimo spajati hrvatske otoke i priobalje na europske prometne tokove!

Domagoj Maroević (za TV Jadran): Ponosan sam što je Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije - kojoj sam na čelu - u zadnjih 7 godina investirala 55 milijuna kuna u dogradnju i sanaciju luka u Supetru, Pučišćima, Postirima i Milni - sve na otoku Braču! U Europskom parlamentu zalagat ću se za još više sredstava za razvoj naših otoka i lučku infrastrukturu!