(VIDEO) Požeško-slavonska županija. Kandidati „zelene skupine“ Andrej Plenković, Ivana Maletić i Željana Zovko kampanju su nastavili posjetom Kutjevu. A upravo je u tom gradu na nedavnim prijevremenim izborima povjerenje birača dobio HDZ-ov Josip Budimir te tako postao najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj! Kutjevo, Pleternica, Požega, Pakrac i Lipik - HDZ

 

Mladi gradonačelnik kao uzor

S našim su kandidatima razgovarali mnogobrojni Kutjevčani, među kojima i velika skupina studenata i učenika. Pred mladima je niz mogućnosti koje EU nudi, ali se oni, prije svega, trebaju posvetiti radu i životu u Hrvatskoj! - tim je riječima gradonačelnik Budimir pozdravio okupljenu mladost. U biti - svoje vršnjake!

A tko može znati više o mogućnostima koje EU nudi nego naši vrijedni europarlamentarci koji su - valja to ponoviti - opet pozvali mlade da svojim znanjem i obrazovanošću pridonesu razvoju Lijepe naše. Mladi Budimir neka posluži kao primjer! - jednodušno su poručili.

Maletić je istaknula da je upravo novac iz EU-a mogao pomoći izlasku gospodarske krize, samo da su u Banskim dvorima imali znanja i kompetentnosti:

14,7 milijardi eura za mlade!

- Vlada kao da ne vidi da je svaka druga mlada osoba u Hrvatskoj nezaposlena. Mladima treba približavati EU mogućnosti. Samo kroz program Erasmus + u idućih sedam godina stoji im na raspolaganju čak 14,7 milijardi eura! Za razliku od SDP-a, nova HDZ-ova vlada znat će ih povući!

Plenković je osnažio njezine poruke:

- Danas EU-om upravlja ERASMUS generacija, političari koji su koristili programe mobilnosti i stjecali dodatna znanja u drugim zemljama. S tim znanjima oni danas doprinose razvoju svojih zemalja, a uskoro će i Hrvatske, kada padne aktualna garnitura na vlasti!

Neka što prije odu!

Druga postaja - Pleternica. Tu su naši kandidati u društvu gradonačelnice Antonije Jozić obišli Poduzetnički inkubator Pleternicu (PLINK). Razvoj poduzetništva ponovno neizostavna tema. Jer, ne izlazi se, kao što misle Milanović i Linić, iz krize dizanjem nameta, već olakšavanjem poslovanja malim i srednjim poduzetnicima.

Treća postaja - Požega. Uoči velikog skupa , Plenkovića su novinari upitali za mišljenje o još jednoj SDP-ovoj aferi – ostavke šefice Porezne uprave Nade Čavlovic Smiljanec: 

- Niz afera  vladajućih kojima svakodnevno svjedočimo potvrđuje njihovu neodgovornost u upravljanju zemljom. Svaki dan rada ove Vlade, znači jedan dan manje razvoja za Hrvatsku! 

Odradili Vladin posao

A predizborni skup pred više od 400 ljudi, otvorili su domaćini - predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Franjo Lucić i župan Alojz Tomašević. Istaknuli su otužnu činjenicu da im Banski dvori - premda ih za to plaćaju porezni obveznici - nimalo ne pomažu u povlačenju nasušno potrebnog novca iz EU fondova. Stoga taj posao odrađuju naši europarlamentarci koji su ih savjetovali u pripremi projekata vrijednih čak milijardu kuna. Vlada, poručili su uglas - samo odmaže! 

Donosimo glavne naglaske iz govora naših kandidata:

Željana Zovko (HDZ BiH)

Hrvati imaju dvije domovine - i Hrvatsku i BiH! Jedino rješenje za stabilnost i napredak BiH je put prema EU. A upravo su moje kolege HDZ-ovi zastupnici na plenarnoj sjednici EP-a u Strasbourgu prvi internacionalizirali, otvorili pitanje o neravnopravnom položaju bosansko-hercegovačkih Hrvata. Želimo povezati sve Hrvate, bez obzira gdje žive!

Ivana Maletić

Europska je komisija Hrvatskoj poslala glavne smjernice kako izaći iz krize: prva - da se ne dižu porezi jer se time opterećuje gospodarstvo, a druga - otvaranje izvora financiranja poljoprivrednicima, srednjim i malim poduzetnicima te obrtnicima. A odgovor Vlade? Reže se upravo poduzetnicima, poljoprivrednicima, metaloprerađivačkoj  i drvnoj industriji, baš svemu onome što bi moglo potaknuti rast i razvoj! Fondovi su najočitiji primjer nerada i nesposobnosti Milanovićevih ministara. Promijenit ćemo ovu diletantsku vladu i pokrenuti gospodarski rast i razvoj. Želimo i stvorit ćemo snažnu Hrvatsku!

Andrej Plenković

HDZ je dio pučana, najsnažnije europske političke obitelj koja je osmislila i stvorila EU projekt. Ne rasipajte glasove! Bitno je izabrati kandidate koji pripadaju jakim političkim grupacijama, a ne one koji nemaju partnere na europskoj razini, pa time i ne odlučuju o EU politici. Treba izabrati listu koja nudi program za jaku i koherentnu Hrvatsku, a naši kandidati, provjereni i dokazani na svim razinama upravljanja, to mogu i ostvariti! 

Vlada je u prve dvije i pol godine svog mandata potpuno izgubila kredibilitet. Ne vjeruju im više ni njihovi birači! Zamislite Vladu koja tri dana prije punopravnog članstva u EU kaže da ne vjeruje njemačkom pravosuđu, da ne priznaje europski uhidbeni nalog. Vrijeme je za pobjedu HDZ-a  - na europskim, predsjedničkim i parlamentarnim izborima!

Nakon Požeško-slavonske županije, naši kandidati pobjedničku kampanju nastavljaju u Virovitičko-podravskoj županiji.