(VIDEO) Krapinsko-zagorska županija. Kandidati „zelene skupine“ naše koalicijske liste Andrej Plenković, Ivana Maletić i Milivoj Špika (BUZ) pobjedničku kampanju nastavili su posjetom Krapini. U svojstvu domaćina ugostili su ih prvi čovjek županijskog HDZ-a Žarko Tušek, krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović te načelnik Marije Bistrice Josip Milički i Konjščine Mirko Krznar. Pobjedničkom timu priključio se i predsjednik Zagorske demokratske stranke Stanko Belina.

Široka domoljubna koalicija

Gostujući na Radiju Hrvatsko zagorje - Krapina (RHZK) Plenković je predstavio naš izborni program te naglasio da se koalicija na listi broj šest temelji na političkom nasljeđu dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana. Tri su to velikana hrvatske povijesti čija je misao u presudnim povijesnim trenucima sublimirala želju hrvatskog naroda za samostalnošću i slobodom:

- Naši su kandidati redom dokazani političari koji su svoju stručnost stekli dugogodišnjim radom u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti te u diplomaciji, a s nama su i predstavnici hrvatskih branitelja, HDZ-a BiH i iseljeništva. Sigurno smo u izborni uspjeh!

Uslijedio je posjet Mariji Bistrici. U najpoznatijem hrvatskom marijanskom svetištu, Majke Božje Bistričke, ugostio ih je rektor Zlatko Koren. Molitva u neorenesansnoj bazilici i srdačni razgovor u Župnom uredu.  

Četiri „mita“ nesposobne vlasti

Sadržajni dan završen je predizbornim skupom u Konjščini na kojem je sadašnja i buduća eurozastupnica Maletić razotkrila četiri „mita“ nesposobne SDP-ove vlasti:

- Vlada od početka nameće tezu da za gospodarski oporavak trebaju dva mandata! Uspješne države koje imaju pametne vlade i kvalitetan plan reformi preokrenule su pad u rast za godinu i pol, najviše dvije. Nažalost, vladi kao što je Milanovićeva ni četiri mandata ne bi bila dovoljna! Ali, dovoljne su im bile dvije godine da Hrvatsku unište! Drugo: opravdavaju se da nema rasta jer poduzetnici ne investiraju. A upravo je Vlada odgovorna za stvaranje povoljnoga poduzetničkog okružja. I to je najvažnija reforma po iskustvima svih država koje danas bilježe rast. Treće: za nekorištenje EU fondova po njima su krive općine, gradovi i županije jer tobože - ne rade!? Prava je istina da je odgovornost na Vladi koja je jedinicama lokalne i područne samouprave trebala pružiti financijsku i administrativnu podršku u pripremi projekata. Na kraju, četvrto: kriva im je i Europska komisija zbog pravila koja nameće. Ovakvoj vladi svatko je kriv osim nje same!

Zbudi se, Zagorje!

Plenković je pak istaknuo da ankete agencije PollWatch pokazuju da je Europska pučka stranka u prednosti pred socijalistima te će ponovno osvojiti relativnu većinu u EP-u. A HDZ-ovi su eurozastupnici ispunili obećanja iz predizbornog programa „Hrvatski glas u Europi“:

- Vodili smo računa o našim poljoprivrednicima i ravnomjernom regionalnom razvoju. Zahtijevali smo da se učinkovitije koriste sredstava iz EU fondova! Svojim angažmanom željeli smo približiti Europu što većem broju ljudi. U našim uredima zaposlili smo oko 50 mladih ljudi, a njih više od stotinu je stažiralo. Naši kandidati žele aktivno zastupati interese Hrvatske u EU i stoga vas pozivam da 25. svibnja izađete na izbore i glasujete za listu broj šest te da zajedno s koalicijskim partnerima ostvarimo pobjedu u Hrvatskom zagorju!

Nakon Krapinsko-zagorske županije, kandidati naše pobjedničke liste kampanju danas nastavljaju u Primorsko-goranskoj i Istarskoj.