(VIDEO) Zadarska županija. Kandidati „zelene skupine“  naše koalicijske liste Andrej Plenković, Ivana Maletić, Željana Zovko (HDZ BiH) i Milivoj Špika (BUZ) jučer su posjetli Zadar. Pobjednički kandidati u kraju gdje je HDZ nepobjediv na izborima.

Domaćinski su naše kandidate ugostili župan Stipe Zrilić, čelnik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Božidar Kalmeta te zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić.

Primjer Grčiću

Prva postaja bio je Knežev dvor gdje je održana presica. Teme aktualne:  kako iskoristiti članstvo u EU i spasiti nas gospodarskog sunovarata u koji nas je dovela nekompetentna Vlada. Pune ruke posla za našu stručnjakinju za EU fondove  Ivanu Maletić koja neumorno radi Grčićev posao: konkretnim rješenjima pomaže poduzetnicima po cijeloj Hrvatskoj. 

Potom je uslijedilo druženje i razgovor s građanima. I ovdje ista pitanja: kad ćemo se napokon riješiti ove dilatentske Vlade i njihovih destruktivnih međusobnih prepirki? Bogat dan nastavljen je na Radiju 057 i Vox TV-u. 

A navečer – veličanstveni skup u Arsenalu! Dvorana je bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli vidjeti i čuti naše kandidate - čak 700 ljudi nazočilo je skupu.

Ne rasipajte glasove

Donosimo glavne naglaske iz govora:

MALETIĆ: Vi ste Grčiću pokazali da se može!

Zadarska županija ima 11 milijardi kuna projekata u pripremi. SDP-ovci, vidite da se može! Ipak, činjenica je da je Hrvatska još uvijek visoko centralizirana država u kojoj je 130 milijardi kuna na razini središnje države, a svega 13 milijardi imaju sve općine gradovi i županije zajedno s tim da sedam milijardi otpada na Grad Zagreb, dok se šest raspodjeljuje na sve ostale. Takva raspodjela sredstava signal je pametnoj Vladi da mora koristiti europske instrumente financiranja - poput povoljnih zajmova EIB-a - za financiranje, pripremu i provedbu projekata na lokalnoj razini. Budući da Hrvatska nema pametnu Vladu, izostale su značajne investicije u pripremi projekata, a ono malo što se provodi ne dobiva potporu u sufinanciranju!

PLENKOVIĆ: Pobjeda 25. svibnja bit će prekretnica!

Dvadeset godina trudili smo se ući, a sada šaljemo politički signal da Vlada koja nas vodi nije razumjela smisao EU! Od posljedica slučaja lex Perković, loše apsorpcije europskih fondova do procedure prekomjernog proračunskog manjka, sve su to signali kojima aktualna Vlada pokazuje da se nije snašla u europskim poslovima. U našem programu sadržane su ključne vrijednosti narodnjaštva, demokršćanstva, slobode poduzetništva te vrijednosti europske solidarnosti. Naš je koncept kampanje – iz krize, preko reformi do rasta i zapošljavanja! Kako na razini Hrvatske, tako i na razini cijele EU. Ne rasipajte glasove jer pobjeda 25. svibnja mora imati uvjerljivi prekretnički karakter.  

ZOVKO: Euroizbori su važni za budućnost BiH!

U ovom trenutki euroizbori su ključni za nas! Europski parlament, Europska komisija, njezin budući predsjednik i sva buduća vanjska politika EU odredit će sudbinu Hrvata u BiH. Ne odustajemo od Europe i samo europska BiH može biti kvalitetna država, ali Hrvati moraju biti ravnopravni.

Nakon Zadarske županije, predizbornu kampanju kandidati „zelene skupine“ nastavljaju danas u Splitsko-dalmatinskoj.